Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Senare del av Sjöingenjör

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Vill du bli en teknisk problemlösare med stor initiativförmåga? Då ska du välja denna utbildning till sjöingenjör. Att studera till sjöingenjör innebär att du läser många olika tekniska ämnen kombinerat med kurser inom exempelvis säkerhet och miljö. Utbildningen varvas med både laborationer och verksamhetsförlagd utbildning ombord på fartyg.Att jobba som sjöingenjör innebär att du ansvarar för fartygets maskineri och tekniska utrustning på handelsfartyg. Ett fartyg fungerar som ett samhälle i miniatyr och en sjöingenjör måste ha ett stort antal kompetenser för att kunna göra sitt jobb. Sjöingenjörsutbildningen är därför en bred utbildning där du läser allt från fartygsteknik och elteknik till säkerhet och miljö. För att kunna jobba till sjöss krävs, förutom den teoretiska utbildningen, så kallad sjötid, vilket ges genom den verksamhetsförlagda utbildningen (praktik) som pågår i perioder under utbildningen. Utöver det varvas de teoretiska studierna med praktiska moment i skolans simulatorer och labbsalar.Yrket är internationellt och besättningarna består ofta av personer från olika länder och kulturer vilket gör en framtid som sjöingenjör spännande såväl tekniskt som socialt. Arbetspassen ombord är olika långa beroende på vilket fartyg du jobbar ombord på, vanligen 2 till 16 veckor följt av lika långa ledigheter. På vissa fartyg arbetar du i skift och på andra fartyg dagtid. En del fartyg trafikerar hela världen medan andra rör sig över mindre områden.
För mer information om Senare del av Sjöingenjör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 1a alt. Fysik 1b1 och Matematik 2a alt. Matematik 2b alt. Matematik 2c. Fysik 1b1/1a kan ersättas med ett av alternativen Naturkunskap 2, Maskinbefäl klass VII 40 hp eller Energiteknik 1. Särskilt behörighetsvillkor för student som blir antagen och skall genomföra fartygs­ och maskinrumsförlagd utbildning: Giltigt läkarintyg för sjöfolk i befattning maskin, obegränsad fart. Särskilt behörighetsvillkor för student som blir antagen och skall genomföra behörighetsgrundande kursen Tillämpad Verkstadsteknik: Särskild säkerhetsgranskning för tillträde till område som enligt SFS 2010:305 beslutats vara skyddsobjekt.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Sjöingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Senare del av Sjöingenjör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights