Visa studentum.se som: Mobil

Internationell affärslogistiker inriktning hållbarhet och digitalisering

Hermods Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Helsingborg
2 år
Heltid, platsbunden
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Helsingborg
Sista ansökan: 2021-05-05
Internationell affärslogistiker yrkeshögskoleutbildning

Internationell affärslogistiker inriktning hållbarhet och digitalisering

Som affärslogistiker arbetar du med att planera, organisera och effektivisera logistiken hos företag och organisationer. Du genomför inköp, försäljning, förhandlingar, transporter och skeppning av varor till och från utlandet. Med denna utbildning får du kompetens att göra detta med ett miljövänligt förhållningssätt och med kunskap inom den senaste digitala tekniken. Logistik- och transportbranschen har blivit allt mer komplex med utmaningar vad gäller hållbara logistiklösningar samt miljövänliga och kostnadseffektiva transporter. En ökad e-handel och produktion gör logistiker till en allt viktigare yrkesgrupp. Branschen är i behov av medarbetare som har kompetens att med digitala lösningar planera för ny logistik så klimatsmart som möjligt. Yrket passar dig som är bra på att förstå helheter och flöden samt är kommunikativ och kundfokuserad.  

Efter utbildningen 

Efter utbildningen kan du arbeta som affärslogistiker, speditör eller logistikkonsult med fokus på digitala och hållbara processer och flöden. För logistiker finns en bred arbetsmarknad och du kan arbeta på de flesta företag inom handeln eller på specialiserade logistikföretag såsom speditions- och fraktföretag som verkar internationellt. Efter utbildningen har du kunskap inom utlandsaffärer, lagar och regler som styr internationell handel, tullhantering och logistikens miljöpåverkan. Du har färdigheter i design och utveckling av en varuflödeskedja samt skeppning av varor med ett grönt förhållningssätt. Du har kompetens inom varuflödens uppbyggnad och inköpsprocessen olika moment samt kan göra egna riskbedömningar vid utlandsaffärer, planera och genomföra internationella transporter och inköp samt genomföra tredjepartslösningar.  

Innehåll och upplägg

Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagda lektioner och resterande tid ägnas åt självstudier eller grupparbeten.

För mer information om Internationell affärslogistiker inriktning hållbarhet och digitalisering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan är öppen mellan den 10 februari och 5 maj.

För att bli antagen till denna utbildning krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:  

  • Engelska 6 
  • Matematik 2 
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2 

Saknar du någon av kurserna ovan kan du läsa in dessa hos oss på distans inför utbildningen via en så kallad preparandkurs. Preparandkursen är avgiftsfri och du läser den online i din egen takt under några veckor.

Hermods Yrkeshögskola

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas...


Läs mer om Hermods Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell affärslogistiker inriktning hållbarhet och digitalisering

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods Yrkeshögskola

Tomtebodavägen 3B
161 75 Solna


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Internationell affärslogistiker inriktning hållbarhet och digitalisering från Hermods Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?

Du kanske också är intresserad av: