Visa studentum.se som: Mobil

Masterprogram i mänskliga rättigheter

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Lund
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Lund

Masterprogram i mänskliga rättigheter

Programmet har en flervetenskaplig humanistisk profil och förenar historiska, politiska, filosofiska och rättsliga perspektiv för att skapa en fördjupad förståelse för och ett analytiskt förhållningssätt till mänskliga rättigheter som den komplexa företeelse det är i vår samtid. I programmet behandlas mänskliga rättigheter inte bara som en etisk princip eller som grund för rättsregler, utan som en del av det demokratiska samhällets infrastruktur.

Vårt masterprogram syftar till att ge studenterna möjlighet att studera det komplexa fenomen som mänskliga rättigheter representerar i vår värld i ett historiskt och nutida perspektiv. Lärare och forskare anser att mänskliga rättigheter måste betraktas och studeras, inte bara som etiska principer eller grund för lag och politik, men också som en del av det demokratiska samhällets infrastruktur. Med en interaktiv pedagogisk stil som är nära kopplad till vår pågående forskning, strävar vi efter att ge våra studenter ett forskningsinriktat program för dem som är intresserade av att få tvärvetenskapliga färdigheter, relevanta för politiska och kulturella utmaningar.

Programstruktur:

  • Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner (15 högskolepoäng)
  • Mänskliga rättigheter i politikens och filosofins historia (15 högskolepoäng)
  • Mänskliga rättigheter: forskningsmetoder, forskningsetik och projektplanering (15 högskolepoäng)
  • Tematisk fördjupningskurs (15 högskolepoäng)
  • Fältkurs (30 högskolepoäng)
  • Examensarbete (30 högskolepoäng)

Så ansöker du

A Bachelor’s degree with a major in human rights or other relevant major in the humanities, social sciences, law, or the equivalent. English Level 6.Applicants with a Bachelor’s degree in a subject other than Human Rights Studies must demonstrate that they have sufficient knowledge of the subject through specialisation or a degree project.

Examen & Intyg

Masterexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: