Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i genusvetenskap

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

En annan värld är möjlig! På kandidatprogrammet i genusvetenskap lär du dig att utifrån kritiska perspektiv arbeta med aktuella samhällsfrågor för att skapa en jämlik och hållbar värld. Här förenas teoretiska debatter kring genus och intersektionella perspektiv med en stark arbetslivsförankring och skapar en eftertraktad yrkeskompetens.

Programmet har som mål att förbereda dig för arbete med genus- och jämlikhetsfrågor nationellt såväl som internationellt. Du lär dig om genusvetenskapliga teorier och samhällsvetenskapliga metoder. Programmet sätter frågor om makt, identitet och social förändring i fokus, och betonar kopplingar mellan genus, etnicitet, klass och andra sociala relationer som formar människors liv.

Som tvärvetenskapligt fält erbjuder genusvetenskapen breda och dynamiska perspektiv på samhälleliga processer. Att läsa genusvetenskap är därför att bygga en bred grund för att kunna granska, analysera, utvärdera och förändra organisationer, processer och verksamheter. 

Efter en utbildning i genusvetenskap har du en välfylld samhällsvetenskaplig verktygslåda med en specialkompetens som efterfrågas inom många områden; i såväl privata som offentliga verksamheter, inom utbildningsväsendet och statliga myndigheter, i kultursektorn, i politiken och i näringslivet. Studenter som läst vårt kandidatprogram har fått spännande jobb där de arbetar mot att skapa en hållbar värld. 

https://www.genus.lu.se/utbildning-1/kandidatprogram

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights