Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i beteendevetenskap

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet är en treårig tvärvetenskaplig utbildning med syfte att ge en bred kompetens om mänskligt beteende och hur det påverkas av psykologiska, biologiska, samhälleliga och sociala faktorer. Under det första året läser du en beteendevetenskaplig grundkurs och har därefter möjlighet att fördjupa dig inom områdena psykologi och sociologi.

Programmets innehåll

Under utbildningen utvecklar du ett beteendevetenskapligt perspektiv på människan och mänskliga relationer som kan tillämpas inom olika sammanhang och arbetsområden. Beteendevetenskapliga teorier varvas med praktiska moment som syftar till att utveckla förmågor inom exempelvis projektledning, problemlösning, kvalitetsutveckling och kommunikation samt att kunna hantera ett föränderligt arbetsliv.

Programmet har ett etablerat kontaktnät med arbetsmarknaden och du kommer att få möjligheten att ha praktik ute på valfri organisation. Inom ramen för programmet erbjuds även möjligheten att studera utomlands eller möjligheten att läsa valfria kurser för ytterligare specialisering.

Under programmet får du insikt i: 

  • Hur mänskligt beteende påverkas av psykologiska, biologiska, samhälleliga och sociala faktorer.
  • Hur beteendevetenskaplig kunskap kan användas för att lösa praktiska problem i företag och organisationer.
  • Hur man leder och genomför projekt med ett beteendevetenskapligt fokus
  • Hur vetenskapliga metoder kan användas för att ta fram ny beteendevetenskaplig kunskap
  • Hur man kan kommunicera effektivt i större och mindre sammanhang.

Upplägg:

Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar, och handledning i mindre eller större grupper. Både teoretiska och praktiska moment förekommer under utbildningen. Vid praktik, sker stora delar av lärandet på ett företag eller i en organisation.

Efter utbildningen:

Det beteendevetenskapliga kandidatprogrammet leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med huvudområde psykologi eller sociologi. Detta ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden! Du kan bland annat arbeta inom kommunikation, HR, verksamhetsutveckling, utredning, projektledning, behandling, företagshälsovård, användarvänlighet, förändrings/utvecklingsarbete, och olika former av eget företagande. Programmet ger också behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom psykologi eller sociologi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.psy.lu.se/utbildning/dig-som-vill-studera-psykologi/att-studera-pa-beteendevetenskapliga-programmet

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights