Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i digitala kulturer

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Internet, digitala och nätbaserade miljöer dominerar idag stora delar av vardagslivet och vår kultur. Därför är det viktigt att förstå handlingsmönster och föreställningsvärldar som uppstår när vi relaterar till varandra, till samhället, till konsumtion och kulturproduktion genom digitala teknologier.

När humanistiska ämnen har blivit allt mer efterfrågade för att kunna problematisera och analysera situationen är det också avgörande att behärska de digitala verktygen för att delta i utvecklingen. Vi utbildar kompetenta humanister som kan kommunicera med olika grupper som har skilda kunskaper om digitala medier och teknologier.

Kandidatprogrammet förenar teoretiska ämneskunskaper och analytiska samt kommunikativa färdigheter med färdigheter i digital medieproduktion, utifrån arbetslivets önskemål om kultur- och samhällsanalytiker med både generella och specifika kunskaper.

Programmet anknyter genomgående till arbetslivet, t ex genom en verksamhetsförlagd kurs och ett flertal projektkurser. Det ingår en valbar termin som ger din utbildning en unik profil. Du som har läst programmet kan bland annat arbeta med digitala strategier och kulturförmedling, inom webbredaktioner, på kommunikations- och webbyråer, som researcher i digitala produktionssammanhang, som webbanalytiker och som projektledare i digitaliseringsprojekt, men det ger dig också förutsättningar att hantera de förändringar som sker i samhället och själv skapa egna möjligheter på arbetsmarknaden.

http://www.kultur.lu.se/program/HGDIK

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights