Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Konstnärligt kandidatprogram i musik, Individuell studiegång

Lunds universitet, i Malmö
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Malmö

Om utbildningen

Musikhögskolan i Malmö tillhör Lunds universitet och är skolan för dig som blivande professionell musiker, kyrkomusiker, kompositör, lärare eller forskare, som önskar en gedigen utbildning inom ditt musikområde. Här kan du nå högsta möjliga nivå i ditt konstnärskap och personliga uttryck och kan med dina specialkunskaper aktivt bidra i det dynamiska kulturlivet. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Musikerutbildning, individuell studiegång, syftar till att utbilda musiker med hög konstnärlig och professionell förmåga.

Utbildningen riktar sig till den som inte kan söka till andra musikerutbildningar på Musikhögskolan i Malmö på grund av att dennes konstnärliga inriktning eller instrumentala profil eller ensemblemässiga sammansättning inte ryms inom de andra utbildningarna. Utbildningen kan genomföras som enskild individ eller i ensembleform. Den sökande måste tydligt beskriva tankar kring sitt konstnärskap, musikerroll, musikaliska aktiviteter och nätverk samt planerad progression med utbildningen.

Studenten skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former. Studenten skall även ha utvecklat sådana färdigheter som krävs för att studera vidare med en hög grad av självständighet. Vidare skall studenten efter fullbordade studier ha förvärvat grundläggande kunskaper i entreprenörskap i syfte att öka förmågan till förändring och anpassning av den egna yrkesrollen i ett föränderligt kulturliv.

Utbildningen består av en kombination kurser som utformas av den studerande och utbildningsledningen i samråd. Läsåret är indelat i veckor med undervisning efter ordinarie schema, projektveckor samt självstudieveckor och veckor för tentamen och beting. 

Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Antagning

Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 1 december 2022 - 16 januari 2023. 

För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. 

Mer information om programmet och antagning finns här:

http://www.mhm.lu.se

Så ansöker du

KGMUS

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights