Visa studentum.se som: Mobil

Magisterprogram i Data Analytics and Business Economics

Lunds universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Lund
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Lund

Magisterprogram i Data Analytics and Business Economics

Programmet syftar till att träna studenter i att förstå den roll dataanalys har i den digitala ekonomin i allmänhet och i synnerhet hur organisationer kan använda tillgängligheten till big data till sin fördel genom att fatta mer välgrundade beslut. Studenterna kommer att lära sig programmering och datahantering, hur statistiska maskininlärningsmetoder kan användas för att utforska och dra slutsatser om mönster i data och hur de kan använda resultaten för strategiskt beslutsfattande.Vidare är målet att studenterna ska utveckla sin kommunikativa och sin samarbetsförmåga. Mer specifikt ska studenterna inte bara kunna arbeta med siffror och dra slutsatser utan ska också kunna kommunicera sina resultat till både datatekniker och företagsledare. För att detta ska bli möjligt måste studenterna förstå det företags- och ekonomiska sammanhang de verkar i och ha förmåga att kommunicera informationen från resultat härledda från avancerade statistiska metoder på ett sätt som är tillgängligt även för personer som inte är tekniskt bevandrade. Studenterna måste också vara medvetna om den relevanta datalagstiftningen och varför det är viktigt att säkerställa att lagar och regler efterlevs i arbetet med känsliga data.Programmets mål uppnås genom en väl avvägd blandning av föreläsningar, seminarier, praktiska övningar, datorlaborationer och självstudier. Huvuddelen av undervisningen genomförs av utvalda forskare från Ekonomihögskolans institutioner. En del av undervisningen genomförs dock tillsammans med partnerföretag och organisationer som arbetar med dataanalys.KarriärmöjligheterAllt fler företag söker efter analytiskt begåvade individer med kunskaper i statistik och programmering som också förstår den företags- och samhällsekonomiska kontext de verkar inom liksom relevanta lagliga och etiska gränser för arbetet. Våra partnerföretag uppger att denna kombination av färdigheter är särskilt eftersökt och att det är något många andra analytiker saknar. Programmets mål är att fylla denna lucka på arbetsmarknaden.

Så ansöker du

en av följande bakgrunder: - kandidatexamen som inkluderar minst 30 högskolepoäng i statistik och matematik med minst en kurs i statistik som inkluderar regressionsanalys och en kurs i matematik, - kandidatexamen som inkluderar minst 60 högskolepoäng i national- eller företagsekonomi med minst en kurs i ekonometri eller regressionsanalys och en kurs i statistik eller matematik, - kandidatexamen som inkluderar minst 60 högskolepoäng i statistik med minst en kurs i regressionsanalys, dokumenterad språkfärdighet motsvarande engelska B/engelska 6 på svensk gymnasienivå.Det rekommenderas att studenterna har minst 10 högskolepoäng i nationalekonomi och 10 högskolepoäng i företagsekonomi.

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00
Fax 046-222 47 11


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: