Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatprogram i beteendevetenskap

Lunds universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Lund
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Lund
Antagningshistorik

Kandidatprogram i beteendevetenskap

Beteendevetenskapligt kandidatprogram är en 3-årig utbildning som syftar till att ge de studerande kunskaper om mänskligt beteende och hur beteendet påverkas av kulturella, samhälleliga, sociala och biologiska faktorer. Programmet erbjuder också träning i de färdigheter som används vid professionell verksamhet inom det beteendevetenskapliga fältet. Därmed är utbildningen relevant i många olika arbetsområden, inom såväl privat som offentlig och ideell sektor. Några exempel är information/kommunikation, förändrings- utvecklings- och utvärderingsarbete, hälso- och friskvård, marknadsföring, pedagogiskt utvecklingsarbete, personalarbete, projektledning, rehabiliterings- och behandlingsarbete, biståndsarbete och stödjande/rådgivande verksamhet.

Programmet leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med något av huvudområdena pedagogik, psykologi eller sociologi, och ger därmed behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom respektive huvudområde.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.psy.lu.se/studera/beteendevetenskapliga-programmet

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b/1a1 + 1a2 eller Samhällskunskap A (områdesbehörighet 5/A5)

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Lunds universitet

Lund

Tel: 046-222 00 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 57 recensioner.
Se alla skolans recensioner