Visa studentum.se som: Mobil

10 utbildningar som leder till jobb inom ett år

Är du ute efter en utbildning som leder till ett jobb men inte så taggad på att plugga i flera år? Det finns många spännande korta utbildningar som gör dig redo för arbetslivet – här listar vi 10 utbildningar som leder till jobb inom ett år!

De flesta yrken idag kräver någon form av utbildning. Men för många jobb behöver du inte gå ett helt kandidatprogram eller studera i flera år för att kunna gå vidare ut i arbetslivet. Satsa på en nischad utbildning som är utformad för att leda till ett specifikt yrke för att få de bästa förutsättningarna för en snabb anställning. Inom de flesta yrkesområden kan du såklart vidareutbilda dig senare om du vill specialisera dig inom ditt yrke.

Alla utbildningar i listan nedan har låga förkunskapskrav och går att genomföra under ett år. Många av utbildningarna är dessutom möjliga att gå på distans. Om du vill maxa dina chanser att få jobb, se till att kolla upp framtidsutsikterna för ditt yrke där du vill arbeta. Och till sist – välj något du tycker verkar kul och som du faktiskt vill jobba med i framtiden! 

Läs mer om varje utbildning innan du ansöker och se exakt information om utbildningens längd, eventuella kostnader, förkunskapskrav och om de ger rätt till CSN.

Vill du ha fler tips på korta utbildningar som leder till jobb? Om du redan har yrkeslivserfarenhet kan korta YH-utbildningar vara något för dig! Korta YH-utbildningar är i snitt runt fem till sex veckor långa, men kan variera mellan en vecka till sex månader.

Jag vill se korta YH-utbildningar

Ett annat sätt att få en utbildning som leder till jobb snabbt kan vara att spana in arbetsmarknadsutbildningar. Dessa brukar vara runt sex månader långa, de är kostnadsfria men ger inte rätt till CSN. För att kunna söka till en arbetsmarknadsutbildning krävs det att du är inskriven hos arbetsförmedlingen.

Visa mig arbetsmarknadsutbildningar

Senast uppdaterad: 16 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-11-08

8 yrken med korta utbildningar och goda jobbchanser

Vill du plugga men drar dig för att hoppa på en lång utbildning? Lugn! Här tipsar vi om yrken där korta utbildningar erbjuds inom områden där Arbetsförmedlingen spår att jobbchanserna är goda – både nu och om fem år!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-01-14

Så hittar du pluggmotivationen efter ledigheten – 7 tips

Efter några veckors välbehövlig ledighet kan det kännas lite motigt återgå till studierna och vardagen igen. Därför har vi samlat våra bästa tips för att hitta motivation och inspiration för att komma igång med plugget!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-27

Därför ska du utbilda dig till digital kommunikatör

Yrkesrollen som digital kommunikatör har blivit alltmer eftertraktad bland dagens arbetsgivare, samtidigt som den traditionella kommunikatörsrollen ständigt omvärderas. Studentum.se radar upp vilka förväntningar som idag finns på arbetsrollen och berättar varför du bör fundera på att gå en utbildning till digital kommunikatör.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in