Visa studentum.se som: Mobil

Hennes studentjobb – att hjälpa studenter

Jessika Bengtson är student på Handelshögskolan och jobbar med läxhjälp för Studybuddy. Hon har jobbat som ”studybuddy” i flera år och har trivts bra redan från första början. Men när hon skulle ta sig an sin första elev så var hon först lite nervös.
– När man blir anställd som Studybuddy så får man en kortare utbildning och introduktion så jag visste i stort sätt vad jag kunde förvänta mig av jobbet. Men när man väl skulle träffa sin första elev och hennes föräldrar så var det lite pirrigt, säger Jessika.

Studybuddy var ett av de första företaget inom läxhjälp i Sverige 2004. Grundarna var en grupp studenter på KTH i Stockholm. Idag har de drygt tusen anställda studybuddies i hela landet. På flertalet skolor och universitet är de till och med den störta arbetsgivaren. Jessika tror att det beror på jobbet flexibilitet.

- Vi som jobbar på Studybuddy är en brokig grupp studenter, allt från matematiker till språkkonstnärer och samhällsvetare. Gemensamt är att vi alla är väldigt ambitiösa och lägger mycket tid på våra studier. Då krävs det att det extrajobb man har är väldigt flexibelt, menar Jessika.

För att jobba på Studybuddy ska man kunna jobba minst 4 timmar i veckan, om det inte är något lov. Och oftast så träffar man sin elev på kvällar eller helger, något som brukar vara passande för studenter. Är du intresserad av att jobba som Studybuddy? Läs mer här. 

Artikeln är ett gästinlägg skivet av StudyBuddy.

Senast uppdaterad: 26 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-11-18

4 tips – Så förbereder du dig inför tentan

Känner du dig stressad över nästa tenta? Tro oss det är normalt, men med rätt förberedelser så kommer du långt. Läs om 4 tips på hur du förbereder dig på bästa sätt inför tentan. Artikeln är ett gästinlägg skriven av My Academy.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-11

Inom vilka yrken kommer det finnas jobb i framtiden?

För många som väljer utbildning är det viktigt att det finns jobb efter examen. UKÄ (Universitetskanslersämbetet) har släppt en rapport över bristyrken och inom vilka områden där det behövs fler studenter!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-13

I samarbete med FUF: Hitta en praktikplats där du kan göra skillnad!

Artikeln är skriven av Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF). Hitta en praktikplats där du kan göra skillnad! Vill du jobba för att göra världen bättre men upplever att marknaden är tuff? Ett bra steg in i arbetslivet är att göra praktik. Läs mer om hur du kan hitta en praktikplats här! 

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se