06 apr 2023

Framtidens utbildningar – Läs nya bilagan

Att välja en eftergymnasial utbildning ses ofta som ett av de svårare beslut du förväntas ta. Därför är vi glada att du har hittat till studentum.se, en sajt med allt du behöver veta för att göra ett så informerat utbildningsval som möjligt.  

Står du inför ditt utbildningsval? Grattis, vad spännande! Du har en fantastisk tid framför dig. Vi vet att det kan vara svårt att välja. Du som vill hålla dig inom landets gränser har flera olika utbildningsalternativ att välja på, och du som vill se dig om längre än så har desto fler. Du behöver också fundera på vilken typ av karriär du vill ha efter examen och hur du vill att dina arbetsdagar ska se ut.  

För att göra ett så informerat val som möjligt är det viktigt att göra ordentlig research och ta reda på så mycket som möjligt om de olika alternativen som finns tillgängliga. Det här är en bra plats att börja på. Liksom DN-bilagan Framtidens utbildningar som du hittar här.

Senast uppdaterad: 06 apr 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-31

Studera i Polen

Sedan Polen blev ett av medlemsländerna i EU har antalet svenska studenter i landet mer än fyrdubblats. Detta beror till stor del på att man avsatt fler platser inom läkarutbildningen, vilket är den mest populära utbildningen bland svenska studenter i Polen. Läkarutbildningen i Polen håller samma nivå som den i Sverige, men den är ofta något lättare att bli antagen till.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-05-20

Så har covid-19 påverkat intresset för studier

Coronaviruset har påverkat många delar av samhället, och studier är inget undantag. För att kunna hjälpa dig som letar efter en utbildning på bästa sätt så gjorde vi en undersökning kring hur ni - våra besökare - tänker kring era studieplaner. Läs mer om resultatet här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Största för- och nackdelarna med att studera på distans

Funderar du på att studera på distans? Här har vi listat de största för- och nackdelarna med distansstudier!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in