Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning Cypern - University of Nicosia Medical School, Eduplanet

EduPlanet PreMed Course
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Nicosia
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Startdatum: HT - Nicosia

Läkarutbildning Cypern - University of Nicosia Medical School, Eduplanet

cypern

EduPlanet presenterar stolt vårt senaste tillskott bland våra noga utvalda medicinuniversitet! Denna gång är det University of Nicosia Medical School (UNMS).

University of Nicosia som är det största universitetet i landet, startade sitt första medicinska program under 2011 och erbjöd då endast ett 4-årigt program. Nu erbjuder de även ett 6-årigt MD-program som även internationella studenter kan söka till. Idag är mer än 500 studenter från 58 länder runt om i världen inskrivna på universitetet. University of Nicosia jobbar mycket med medicinsk utbildning och forskning.

Universitet har erfaren personal, internationella partnerskap och toppmoderna faciliteter och inlärningsresurser. Deras läroplan möjliggör en tidig utveckling av kliniska färdigheter och resonemang, och främjar samarbete, lärande, kritiskt tänkande och reflektion, vilket är färdigheter som är nödvändiga för din framtida karriär inom medicin. Studenterna kan efter examen praktisera som läkare över hela världen, inklusive USA, Kanada, Storbritannien, andra EU-länder, Israel och Libanon.

OPEN DAYS

University of Nicosia välkomnar studenter som är intresserade av att läsa medicin utomlands att besöka dem under deras öppna dagar. Under dagen har du då möjlighet att se universitetets Medicinska avdelningar och även få svar på dina frågor. Om du åker till Nicosia för att delta i deras Open Days och du därefter skulle erbjudas en plats på universitet så ger skolan dig rabatt på din första studieavgift. Rabatten för de som kommer från Europa är på ca 500 EUR.

  • Måndag, 21 januari 2019
  • Måndag, 18 mars 2019
  • Måndag, 6 maj 2019
  • Onsdag, 19 juni 2019
  • Onsdag 17 juli 2019

Open Days hålls dessa dagar mellan kl 17-20.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS INOM EU

Det är ett tryggt val att studera medicin utomlands i ett EU-land, som medicinutbildningar i Cypern, eftersom det finns särskilda läkardirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land samt ger tillstånd att arbeta som läkare eller tandläkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper.

För att få arbeta som läkare eller tandläkare efter avslutade studier utomlands måste du ansöka om en yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen. Socialstyrelsen fungerar också som en informationsenhet gällande frågor kring legitimering och du kan vända dig till Socialstyrelsen om du har fler frågor om hur det fungerar med yrkeslegitimation.

Så ansöker du

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till University of Nicosia är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets medicin-webinar som vanligtvis hålls på torsdagar mellan kl 17.00 - 18.00. Vi går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor vi samarbetar med, följt av en öppen frågestund. För att anmäla dig till webinariet lämnar du namn, mailadress, telefonnummer och personnummer till medicin(at)eduplanet.se.

Antagningskrav

Kortfattat: Betyg, intervju och IELTS eller TOEFL test. Skolan baserar antagningen på betygskrav så skicka gärna in dina betyg via mail tillmedicin(at)eduplanet.se så kan vi göra en preliminär bedömning av dina antagningschanser.

Boende och Fritid

Nicosia

Nicosia är Cyperns huvudstad och där bor det ca 300 000 invånare. Nicosias centrum består av gamla kvarter med smala gator och centrumet är omgivet av en mur. Staden har många historiska och vackra byggnader.

Som student i Nicosia är det inte svårt att hitta något att göra på fritiden. Det finns många museer, sevärdheter, shopping, restauranger samt kaféer & tavernor. På sommaren fylls staden av turister medans höst och vinter är lite lugnare. För de som vill göra en utflykt så finns det gott om fina stränder kring Cypern att åka till som t.ex. Fig Tree Bay eller Ayia Napa. De finns även möjligheter under vissa månader på året att åka upp i bergen och åka skidor.

University of Nicosia erbjuder flera olika studentföreningar där studenterna kan engagera sig, lära känna nya vänner och vara en del av studentkåren. Det finns bland annat föreningar för sport, hälsa och kulturella intressen. På skolan så finns det ett fullt utrustat gym och dessutom finns det kommunala simbassänger, tennis- och basketplaner samt löpbanor.

Den första tiden

Innan du har hittat ditt fasta boende så kan University of Nicosia hjälpa dig att hitta hostel eller hotell för en kortare period, tills du kommit i ordning.

Långsiktigt

Det är både billigare och kanske trevligare att hyra en lägenhet för dig som skall stanna i Nicosia en längre tid. Många väljer att skaffa en rumskompis, vilket gör att kostnaderna blir ännu lägre. Det finns en mängd prisvärda bostadsalternativ, varav många ligger endast en kort promenad bort från campus. University of Nicosia student- team kan hjälpa dig att hitta boende utifrån dina behov och budget. De kan även hjälpa dig att komma i kontakt med agenter som kan ge dig alternativ på boende.

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed Course

EduPlanet PreMed-kurser & Medicinstudier utomlands 

Ge dig själv en mycket bra antagningschans. Om din dröm är att bli läkare, tandläkare eller veterinär, men du har svårt att komma in har du här din chans! EduPlanets PreMed-kurs förbereder dig så att du klarar de svåra antagningstest som krävs...


Läs mer om EduPlanet PreMed Course och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning Cypern - University of Nicosia Medical School, Eduplanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EduPlanet PreMed Course


Tel: 018-55 10 20
www.eduplanet.se

Beställ information

För att få mer information om Läkarutbildning Cypern - University of Nicosia Medical School, Eduplanet via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner