Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Läkarprogrammet

Längd
360 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
360 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Solna

Om utbildningen

Som läkare möter, diagnosticerar och behandlar du patienter, ofta i nära samarbete med andra. Du arbetar med förebyggande insatser, undervisning, kvalitetsutveckling, arbetsledning och administration, ofta forskning inom olika vårdformer, vid universitet och internationellt. Läkarprogrammet passar dig som vill utveckla många sidor av dig själv i ett livslångt perspektiv för att bidra till att förbättra människors hälsa.

På Karolinska Institutets läkarprogram bygger undervisningen på teambaserat lärande och tidig professionell och klinisk träning i vården. Senare sker studierna i huvudsak inom sjukvården men med basvetenskaplig förankring. Som student gör du ett vetenskapligt arbete och för dig som är forskningsintresserad finns en fristående parallell forskningsintroducerande kurs.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Läkarexamen
Karolinska institutet
171 77 Stockholm

Karolinska Institutet - ett medicinskt universitet

Karolinska Institutet är Sveriges enda universitet med renodlad medicinsk inriktning och är ett av världens ledande universitet på området. Som student på KI befinner du dig i en spännande och inspirerande miljö, nära forskningsfronten inom medicin och hälsa.Karolinska Institutet har...

Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar.

Highlights