Du har fortfarande chansen att ta del av Upskill & Reskill 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event!  Öppet till 26 januari 23.59

Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Prag
Klassrum
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: september 2023 - Prag
läkarutbildning - utomlands

Om utbildningen

Studera till läkare på Charles University i Prag 

Läkarprogrammet på Charles University First Faculty of Medicine pågår i 6 år. En avklarad examen leder till titeln ”Medical Doctor” (“MD”).  Efter examen har du möjlighet att ansöka om en legitimation som ger dig möjlighet att arbeta som läkare i hela EU och därmed också Sverige. 

Upplägg - Läkarutbildning 

Läkarutbildningen på Charles University består av teoretiska och praktiska utbildningar och inkluderar träning i simulatorer. De första åren läser du mest teoretiska och pre-kliniska kurser såsom Medical Biology och Immunoligy. I tillägg studerar du också det tjeckiska språket så att du kan förstå patienterna när du påbörjar praktik på klinik under senare delen av din utbildning. 

Boende som läkarstudent

Det finns 11 studenthem i Prag som tillhör Charles University. Varje studenthem ligger nära en av fakulteterna i staden. De erbjuder enkel-, dubbel- och trebäddsrum med eget badrum och delat kök. Ett annat bra alternativ är att hyra en egen lägenhet. 

För mer information om Läkarprogrammet , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Sökande till Charles University Second Faculty of Medicine måste göra ett antagningsprov som består av flervalsfrågor. Antagningsprovet består av 3 delar – biologi, kemi och fysik. Om du klarar kunskapstestet kommer du även att göra en intervju, där de bland annat kommer att testa din kommunikativa förmåga, din motivation och intresse för medicin, samt din förmåga att arbeta i grupp. Du ska även skicka in ett ”Motivation letter” med din ansökan.

Examen & Intyg

Läkarexamen med titeln Medical Doctor” (“MD")

Charles University Faculty of Medicine

Studera medicin på Charles University i Tjeckiens huvudstad Prag

Charles University grundades på 1300-talet och är ett välrenommerat universitet världen över, vilket gör det till ett av de äldsta universiteten i världen. Ändå är det känt som en modern, kosmopolitisk, och prestigefylld institution för högre utbildning. Charles University är...


Läs mer om Charles University Faculty of Medicine och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Charles University Faculty of Medicine

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet från Charles University Faculty of Medicine , fyll i följande uppgifter: