Visa studentum.se som: Mobil

25 januari kl 9.00 öppnar vi portarna till vårt digitala event Upskill & Reskill där du får lära dig av de bästa  - gratis! Registrera dig redan nu ⭐

Läkarprogrammet - Riga Stradins University

Riga Stradins University
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Riga
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Riga
februari 2022

Riga
september 2022

Om utbildningen

Studera till läkare i Lettland

Läkarprogrammet på Riga Stradins University omfattar 6 års studier och avklarad utbildning leder till en M.D (Medical Doctor). Med denna läkarlicens kan du arbeta inom hela EU och därmed i Sverige.


Utbildningen består av både obligatoriska och valfria kurser. Läkarutbildningen är uppdelad i 3 olika block och inleds med blocket om teoretiska basämnen där du läser bland annat anatomi, fysiologi och även psykologi och språk. Block nummer två innefattar patologiska tillstånd och processer vilket inkluderar grundläggande kliniska ämnen. Den sista delen av utbildningen består av en primär praktisk lära där du får tillämpa dina teoretiska kunskaper från tidigare block. I utbildningen ingår även dissektion där du studerar människans anatomi, vilket är en fördel för studenterna som då får förbereda sig inför verkliga situationer i sitt kommande arbetsliv.

Boende

Studenter som börjar studera på RSU brukar de första åren bo på skolans studenthostels som erbjuds i två olika områden. Efter något år när de känner sig hemma i staden och på skolan brukar de sedan hyra en lägenhet i andrahand då det är billigare. 

För mer information om Läkarprogrammet - Riga Stradins University, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Riga Stradins University krävs goda betyg i de naturvetenskapliga ämnena samt i engelska. I samband med ansökan kommer motivationsbrev och referenser att efterfrågas.

Riga Stradins University

Studera till läkare eller tandläkare i Lettland

Med hjälp av Blueberry kan du studera till läkare eller tandläkare på Riga Stradins University. Universitetet ligger i Riga som är Lettlands huvudstad med omkring 750 000 invånare. Riga ligger vid Östersjökusten och har en av Europas vackraste gamla stadsdelar....


Läs mer om Riga Stradins University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarprogrammet - Riga Stradins University

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Riga Stradins University

16 Dzirciema Street
Riga

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet - Riga Stradins University från Riga Stradins University, fyll i följande uppgifter: