Visa studentum.se som: Mobil

Kompletterande utbildning för läkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Göteborg
1,5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Göteborg
Sista ansökan: 19 april
läkarstudenter i lärmiljö

Kompletterande utbildning för läkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Du som har en läkarexamen från ett land utanför EU/EES/Schweiz kan ansöka till den kompletterande utbildningen för läkare. Syftet med utbildningen är att du ska få de kunskaper och färdigheter som du måste ha för att du ska kunna genomföra allmäntjänstgöring (AT). Det krävs för att du ska kunna ansöka om legitimation som läkare i Sverige.

Om utbildningen

Utbildningen startar varje hösttermin och är ett års heltidsstudier (60 högskolepoäng). Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska studier (klinisk utbildning).

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Den verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är förlagd till olika sjukvårdsinrättningar i Västra Götalandsregionen. Göteborgs universitet fördelar platserna.

Så är det att plugga

Programmet går på helfart, vilket innebär totalt 40 timmars studier i veckan. I utbildningen varvas teori och praktik, s k verksamhetsförlagd utbildning. De teoretiska momenten består av föreläsningar, seminarier, grupparbeten och självstudier.

Lokaler

Den teoretiska undervisningen sker i Göteborgs universitets lokaler, främst på Sahlgrenska akademin i Göteborg. Teoretisk undervisning förekommer även på Sahlgrenska universitetssjukhuset (Sahlgrenska, Östra, Mölndal).

Efter studierna

När du har avslutat utbildningen med godkänt resultat kan du ansöka hos Socialstyrelsen om behörighet att få söka AT. Det är Socialstyrelsen som beslutar om legitimationsvillkor.

För mer information om Kompletterande utbildning för läkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskapskrav:

  • Läkarexamen från land utanför EU/EES-området samt Schweiz.
  • Beslut/utredning från Socialstyrelsen om kompletterande utbildning för läkare med utländsk examen från länder utanför EU/EES och Schweiz.
  • Godkända kunskaper i svenska enligt bestämmelser för grundläggande behörighet för grundnivå, Svenska B eller Svenska 3, med lägst betyget godkänd/E.

Urval

Urvalet sker i två steg

Steg 1:

Rangordning baserat på resultatet av den teoretiska delen av kunskapsprov för läkare som är utbildade utanför EU- och EES-området. 

Då det finns betydligt fler behöriga sökande än antalet utbildningsplatser används rangordning baserat på ett normerat bästa resultat på det teoretiska delen av Kunskapsprovet för läkare som genomförs av Umeå universitet på Socialstyrelsens uppdrag. Sökande med bäst resultat på teoretiska delen av kunskapsprovet kallas för steg 2, dvs. intervju.

Steg 2:

Intervju

Kostnader

Som antagen på programmet kan du ansöka om studiemedel.

Sahlgrenska Akademin

Sahlgrenska Akademin


Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Sahlgrenska akademin är en av åtta fakulteter vid Göteborgs universitet. Sahlgrenska akademin gör skillnad för människors hälsa genom utbildning och forskning inom medicin, odontologi och vårdvetenskap. Våra utbildningsprogram är bland de mest populära i Sverige och vår forskning håller hög...


Läs mer om Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kompletterande utbildning för läkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin

Box 400
405 30 Göteborg


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompletterande utbildning för läkare med examen från land utanför EU/EES och Schweiz från Göteborgs universitet - Sahlgrenska akademin, fyll i följande uppgifter: