Visa studentum.se som: Mobil

Läkarutbildning - University of Zagreb

University of Zagreb
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Zagreb
Klassrum
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: september 2022 - Zagreb

Om utbildningen

Läkarutbildning på University of Zagreb

University of Zagreb är Kroatiens största universitet och ligger i landets huvudstad Zagbreb. Staden är känd som den gamla staden med den unga andan. Universitetet är populärt bland internationella studenter som vill studera medicin på engelska och ett perfekt val för dig som vill studera till läkare!

Studera till läkare

Läkarprogrammet på University of Zagreb omfattar 6 års studier och avklarad utbildning leder till en M.D (Medical Doctor). Efter att du tagit examen kan du ansöka om läkarlicens som ger dig möjlighet att arbeta inom hela EU. 

Läkarutbildningens upplägg

Utbildningen inleds med teoretiska medicinska ämnen som anatomi, histologi och medicins biologi. De senare åren läser du prekliniska ämnen som är mer praktiskt lagda, såsom kirurgi och ortopedi.

Sista året på läkarutbildningen utförs en så kallad “clinical rotations”, en 12 veckor lång praktikperiod där du praktiskt får utöva dina kunskaper. University of Zagreb har flera partnerskolor världen över. Det innebär att du kan välja att göra din praktikperiod i antingen Kroatien, eller i ett annat land. Du har till och med möjlighet att göra den i Sverige.

Varför studera till läkare på University av Zagreb?

  • Läkarutbildningen uppfyller både den amerikansk (USMLE) och EU´s krav.
  • All undervisning sker på engelska.
  • Undervisningen sker i små klasser och du får därför mycket uppmärksamhet och hjälp av dina lärare.
  • University of Zagreb ger mer än 5500 timmar lärarledd lektionstid under dina studieår och har även upp till 15% valbara kurser, om du är intresserad av att fördjupa dig i något medicinskt ämne.
  • Utöver en minnesvärd studietid i Zagreb får du en internationell erkänd examen i världsklass och en legitimation efter examen som gäller för arbete inom hela EU!

För mer information om Läkarutbildning - University of Zagreb, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till University of Zagreb krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsproven hållas online cirka en gång per månad med start i januari. Provet är skriftligt och innehåller ämnena biologi, kemi och fysik.

Pre-Medical 

Att studera Pre-Medical är ett bra sätt att öka chansen att bli antagen till läkarutbildningen. Genom Blueberrys Pre-Med får du både grupp- och individanpassad utbildning som gör dig väl förberedd för universitetets antagningsprov. Kursen ges som blended under 10 veckor och du studerar främst kemi och biologi. Här kan du läsa mer om Blueberrys Pre-Med.

University of Zagreb

Studera till läkare i Kroatien

Med hjälp av Blueberry kan du studera medicin på University of Zagreb. University of Zagreb är Kroatiens största universitet belägen i landets huvudstad. Här kan du studera till läkare på engelska tillsammans med många andra internationella studenter från bland annat...


Läs mer om University of Zagreb och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarutbildning - University of Zagreb

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

University of Zagreb

Trg Republike Hrvatske 14
10000 Zagreb

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarutbildning - University of Zagreb från University of Zagreb, fyll i följande uppgifter: