Visa studentum.se som: Mobil

Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Martin
Klassrum
6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska
Startdatum: september 2022 - Martin

Om utbildningen

Studera till läkare i Slovakien

Läkarprogrammet på Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine omfattar 6 års studier och efter avklarad examen får du titeln “Doctor of General Medicine (MUDr). Efter studietiden kan du arbeta som läkare i hela EU och därmed Sverige. 

Under den första tiden av utbildningen studerar du teoretiska ämnen som anatomi, histologi och medicinsk biologi. År ett och två ingår även obligatoriska kurser i det slovakiska språket, så att du blir förberedd för den praktiska läran på sjukhuset. År tre till fem består av de kliniska ämnena, vilket innebär praktisk på bland annat universitetssjukhuset ”Martin University Hospital” som skolan har ett nära samarbete med.

Comenius läkarprogram är ett av de mest prisvärda läkarutbildningarna i Europa. Dessutom så är levnadskostnaderna i Slovakien så låga att du kan räkna med en lägre studiebudget i jämförelse med andra alternativ.

För mer information om Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Comenius University krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsprovet prövar dina kunskaper i biologi och kemi. Provet tar cirka 80 minuter och du har möjlighet att ta detta test en gång per år.

Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine

Studera till läkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du gå läkarutbildningen på Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine i Slovakien. Commenus University grundades 1919 och är landets största universitet. I staden Martin studerar du medicin på engelska tillsammans med internationella studenter från...


Läs mer om Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine

L. Novomeského 9
036 01 Martin-Záturčie-Záturčie

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine från Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine, fyll i följande uppgifter: