Universitets- & högskoleutbildning

Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

Längd
6 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Engelska
Längd
6 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

september 2024

  • Klassrum
  • Martin
  • Engelska

Om utbildningen

Studera till läkare i Slovakien

Läkarprogrammet på Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine omfattar 6 års studier och efter avklarad examen får du titeln “Doctor of General Medicine (MUDr). Efter studietiden kan du arbeta som läkare i hela EU och därmed Sverige. 

Under den första tiden av utbildningen studerar du teoretiska ämnen som anatomi, histologi och medicinsk biologi. År ett och två ingår även obligatoriska kurser i det slovakiska språket, så att du blir förberedd för den praktiska läran på sjukhuset. År tre till fem består av de kliniska ämnena, vilket innebär praktik på bland annat universitetssjukhuset ”Martin University Hospital” som skolan har ett nära samarbete med.

Comenius läkarprogram är ett av de mest prisvärda läkarutbildningarna i Europa. Dessutom så är levnadskostnaderna i Slovakien så låga att du kan räkna med en lägre studiebudget i jämförelse med andra alternativ.

För mer information om Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Comenius University krävs högskolebehörighet samt goda kunskaper i engelska. I samband med ansökan görs även ett antagningsprov.

Antagningsprovet prövar dina kunskaper i biologi och kemi. Provet tar cirka 80 minuter och du har möjlighet att ta detta test en gång per år.

Kostnader

Den här utbildningen har en terminsavgift. Du kan ansöka om CSN-lån för att bekosta helt eller delvis denna terminsavgift, samt söka lån och bidrag för levnadskostnader, flyg och försäkring.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarprogrammet - Comenius University, Jessenius Faculty of Medicine

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine
L. Novomeského 9
036 01 Martin-Záturčie-Záturčie

Studera till läkare i Slovakien

Med hjälp av Blueberry kan du gå läkarutbildningen på Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine i Slovakien. Commenus University grundades 1919 och är landets största universitet. I staden Martin studerar du medicin på engelska tillsammans med internationella studenter från...

Läs mer om Comenius University – Jessenius Faculty of Medicine och visa alla utbildningar.

Highlights