Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Högskoleingenjörsutbildning i maskinteknik, Södertälje

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Södertälje

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Maskinteknik på KTH lär dig att utveckla tekniska produkter för framtidens hållbara samhälle. Under programmet har du möjlighet att samarbeta med Sveriges världsledande företag inom läkemedel och självkörande transporter. Genom det nära samarbetet får du lösa problem från verkligheten och får tidigt kontakt med arbetslivet.Maskinteknik har sin bas i klassisk mekanik och ligger till grund för framtagning och utveckling av alla möjliga sorters produkter och produktionssystem. Programmet ger dig en bred grund i maskinteknik och en fördjupning inom Innovation och design eller Industriell ekonomi och produktion.Det är viktigt inför framtiden att vi lyckas tillverka produkter på ett sätt som är hållbart för planeten. Efter examen kan du skapa innovation för hållbar produktion av allt från kläder till energi. Du kan ansvara för materialval, tillverkning och logistik och har goda karriärmöjligheter både i Sverige och internationellt. Efterfrågan hos industrin är stor och många studenter får jobberbjudanden redan innan examen. Du kan börja jobba direkt efter examen eller fortsätta studera på magister- eller masternivå.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights