Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram, Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Kandidatutbildningen inom Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling på KTH är skräddarsydd för dig som vill jobba som mäklare eller utvecklare av fastigheter. Den stimulerar ditt samhällsintresse och lär dig att förverkliga idéer kopplat till fysiska platser. Oavsett val av inriktning får du goda karriärmöjligheter inom den spännande fastighetsbranschen. Efter examen har du möjlighet att registreras som fastighetsmäklare.Fastighetsutveckling handlar om att identifiera och förverkliga potentialen i olika fastighetsobjekt eller områden. Fastighetsförmedling handlar om att hitta köpare och bistå i transaktioner för fastigheter, bostadsrätter, kontor och mark. Programmet ger dig specialiserad kompetens inom fastighetsjuridik och fastighetsekonomi. Du får även kunskaper i byggnadsteknik, management och geovetenskap. Under år två väljer du ett spår mot Fastighetsutveckling eller Fastighetsförmedling.Med de kunskaper du får om fastighetssektorns roll i byggandet av ett hållbart samhälle kan du jobba i olika roller inom bygg- och fastighetsföretag, stat eller kommun. Du kan börja jobba direkt efter examen eller fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 1 (1a eller 1b1 och 1b2) och Kemi 1. Fysik 1 och Kemi 1 kan ersättas med Naturkunskap 2. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E.Alternativt: Fysik A och Kemi A eller, som ersättning för kurserna i fysik och kemi, Naturkunskap B. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget Godkänd.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights