Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjörsutbildning i bioteknik

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Civilingenjörsutbildningen inom Bioteknik på KTH ger dig kunskaper som kan forma framtidens samhälle genom utveckling av innovativa produkter och tillverkningsprocesser. Kombinationen av biologi och teknik ger nya möjligheter att använda naturens egna processer för hållbar framställning av olika produkter och tjänster samt lösa utmaningar inom läkemedelsutveckling, produktion av förnybara bränslen och råvaror. Efter examen väntar spännande arbetsmöjligheter inom forskning, utveckling och produktion.Bioteknik är ett snabbt växande ämnesområde som kombinerar kunskap om organismer med teknik för att använda celler och cellbeståndsdelar på nya sätt och utveckla produkter och tjänster. Det används till exempel för forskning om sjukdomar, utveckling av läkemedel och nya material eller utveckling av grödor som klarar av ett förändrat klimat. Under utbildningen lär du dig om genteknik, kemi, mikrobiologi och att lösa biotekniska utmaningar i projektform. Efter år tre har du möjlighet att välja mellan olika masterprogram samt läsa delar av utbildningen utomlands. De kunskaper du får med dig ger dig spännande möjligheter i arbetslivet.Du kan jobba på företag som med hjälp av bioprocesser utvecklar eller framställer produkter som läkemedel, livsmedel eller nya material. Du kan också jobba på företag som utvecklar eller erbjuder tjänster som till exempel medicinska analyser, vattenrening och bioremediering. Många väljer att läsa en forskarutbildning efter examen. Som civilingenjör inom bioteknik har du möjlighet att göra skillnad för människor genom att ta fram botemedel mot sjukdomsepidemier eller bidra till att det finns rent vatten och mat även i de mest utsatta områden i världen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights