Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, Kista

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Datateknik vid KTH i Kista passar dig som vill utveckla framtidens appar och uppkopplade produkter. Bara kreativiteten sätter gränserna i en bransch där efterfrågan på nya moderna tekniska lösningar är stor. I Kista befinner du dig mitt i Sveriges Silicon Valley med närhet till många företag inom IT-området.I ett allt mer uppkopplat samhälle är IT en eftertraktad nyckelkompetens. Utbildningens fokus ligger på teknik som tillämpar de möjligheter som internet och framtidens mobiltelefonnät, 5G, erbjuder. Du får grunderna för utveckling av molntjänster och uppkopplade saker två områden som det forskas på vid KTH Kista. Under år tre fördjupar du dig inom apputveckling eller sakernas internet. Datateknik och IT är viktiga områden i utvecklingen mot ett hållbart och demokratiskt samhälle. Elektroniska pengar (e-pengar), e-business, e-industri, e-fordon, e-intelligens, e-hälsa, e-demokrati, e-skola och uppkopplande hem (e-hem) är exempel på spännande datatekniska framtidsområden. Efter examen har du stora möjligheter oavsett om du vill jobba på ett internationellt företag eller en mindre startup. Du kan börja jobba direkt eller fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning.

Så ansöker du

Grundläggade behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights