Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram, informations- och kommunikationsteknik

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Kandidatutbildningen inom Informations- och kommunikationsteknik (ICT) på KTH motsvarar en internationell Bachelor. Undervisningen sker på engelska, studiekamraterna kommer från olika länder och internationella IT-företag är campusgrannar. Som student på utbildningen befinner du dig mitt i utvecklingen av fenomen som artificiell intelligens, 5G, maskininlärning, robotik och sakernas internet.ICT ligger till grund för digitalisering av samhället. Nya IT-system och tjänster utvecklas hela tiden och människor och produkter blir alltmer uppkopplade. Utbildningen ger dig en kombination av kunskap om elektronik, mjukvara, datavetenskap och kommunikationsteknologi. Du får ett brett perspektiv på teknikutvecklingen då ekonomi, ledarskap och hållbar utveckling integreras i programmet. Med en stor andel valbara kurser har du möjlighet att skräddarsy din utbildning.Det pågår ett skifte på arbetsmarknaden där jobb som kan automatiseras försvinner och yrken med förståelse för uppkopplad teknik tillkommer. ICT-experter behövs för att förbättra skydd mot industrispionage, falska nyheter och cyberkrigsföring eller för att utveckla artificiell intelligens, e-hälsa och miljövänligare transport. Du kan utvecklas till mjukvaruingenjör, konsult, systemspecialist och mycket annat. Du kan använda kunskaperna i en internationell karriär eller fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 4, Fysik 2 och Engelska 6 alternativt Matematik E, Fysik B och Engelska B.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights