Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Högskoleingenjörsutbildning i datateknik, Flemingsberg

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Datateknik på KTH är en utbildning inom tillämpad informationsteknologi som ger dig en bred kompetens inom programutveckling och nätverk. Efter utbildningen kan du exempelvis jobba med program- och systemutveckling, nätverk och datorsystem, informationssäkerhet, smarta telefoner, maskininlärning eller Internet of Things.Utbildningen har tonvikt på tillämpad informationsteknologi med laborationer, projekt och självständiga uppgifter. Du blir en ingenjör med förmåga att använda och utveckla avancerad teknik, något som du tränar särskilt genom projektkurser och ofta i samarbete med näringslivet. Utbildningen ger dig en bred teknisk bas med stora möjligheter till specialisering. Det tredje året kan du välja kurser inom olika tillämpningsområden och har även möjlighet till komplettering för fortsatta studier på masternivå.Som ingenjör inom datateknik har du karriärmöjligheter inom många områden. Din framtida arbetsplats kan vara rena IT- eller nätverksföretag. Du kan också jobba i andra branscher med IT-infrastruktur, till exempel hos banker eller inom vården. Det konstanta behovet av ny teknik gör att många studenter startar egna företag för att utveckla egna innovationer.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights