Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Högskoleingenjörsutbildning i elektroteknik, Flemingsberg

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Huddinge

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Elektroteknik på KTH ger en stabil grund för att direkt efter examen kunna jobba inom i stort sett alla tekniska branscher. Elektroteknik har en avgörande betydelse för framtidens näringsliv och ett hållbart samhälle. Det är bland annat en förutsättning för smarta elnät och en övergång till förnybara energikällor.Utbildningen innefattar så gott som all den teknik som krävs för morgondagens uppkopplade samhälle. Du lär dig att använda och utveckla avancerad teknik för allt från att förse samhällen med förnybar el till att hantera den ökande mängden data. Under det tredje året kan du välja kurser inom två olika tillämpningsområden, elkraftteknik eller inbyggda system och datornätverk. Du har även möjlighet att komplettera för fortsatta studier på masternivå.Det finns nu en god efterfrågan på personal med kompetens inom området elektroteknik. Efter examen har du goda karriärmöjligheter inom i stort sett alla tekniska branscher. Du kan exempelvis jobba med teknik för medicinteknisk utrustning, fordon, järnväg och smarta hem.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights