Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Högskoleingenjörsutbildning i elektronik och datorteknik

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Högskoleingenjörsprogrammet inom Elektronik och datorteknik på KTH ger kunskap om allt som har med elektroniksystem att göra. Du får eftertraktad kompetens inom elektronik och programmering som öppnar dörrar till ett spännande arbetsliv. Redan under studietiden får du samarbeta med världsledande företag som medverkar i programmets utformning.Utbildningen ger dig kunskap om både hårdvara och mjukvara. Du lär dig om utvecklingen av produkter som kan programmeras som exempelvis inbyggda datorer, appar och uppkopplade produkter (Internet of Things). Du läser även flera projektkurser där du utvecklar förmågan att jobba i team och lär dig hur projekt bedrivs i företag.Efter examen jobbar du ofta tillsammans med andra med att utveckla, konstruera och testa produkter och system. Kanske är du också med och skapar framtidens produkter för ett energisnålt och hållbart samhälle. Det finns många karriärmöjligheter eftersom elektronik ingår i produkter inom flera branscher. Du kan exempelvis jobba med fordonsutveckling, konsumentprodukter, kommunikation och energiförsörjning. Du kan börja jobba direkt efter examen eller välja att fortsätta studera på en magister- eller masterutbildning i Sverige eller utomlands.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Matematik 3c, Fysik 2 och Kemi 1 alternativt Matematik D, Fysik B och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen
Kungliga Tekniska högskolan
100 44 Stockholm

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...

Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Highlights