Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i samhällsbyggnad (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Stockholm
300 hp
Startdatum: Höst 2019 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i samhällsbyggnad (Endast öppen för OPEN-studenter vid KTH)

JOBBET OCH FRAMTIDENSå gott som all planering, byggande och förvaltning kräver medverkan av civilingenjörer av den typ som utbildas vid KTH:s samhällsbyggnadsprogram. Utbildningens inriktningar har utformats i samarbete med företrädare för respektive bransch. Arbetsmarknaden är expansiv, främst inom storstadsområdena. Arbetstillfällen finns till exempel inom konsultbolag, fastighetsföretag, bostadsföretag och arkitektkontor eller inom bygg- och entreprenörsföretag ? men också inom statliga verk, länsstyrelser och kommuner, samt internationellt.UTBILDNINGENUtbildningens främsta kännetecken är kombinationen av naturvetenskap och samhällsbyggnadsteknik med samhällsvetenskap. Utbildningen ger en bred kunskapsbas inom matematiska och naturvetenskapliga ämnen, men också kunskaper inom IT, ekonomi och juridik. Därefter sker en successiv specialisering mot byggnads- och anläggningstekniska frågeställningar eller frågor kring planering och fastighetsutveckling. Det finns möjlighet att förlägga en del av studierna utomlands och på detta sätt inrikta sig mot en internationell arbetsmarknad.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner