Visa studentum.se som: Mobil

Civilingenjörsutbildning i energi och miljö

Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Stockholm
300 hp
Heltid
Antagningshistorik

Civilingenjörsutbildning i energi och miljö

JOBBET OCH FRAMTIDENCivilingenjören med fokus på ett hållbart samhälle och hållbar teknik – idag och i framtiden!Programmet ger dig en gedigen naturvetenskaplig och teknisk bas, en bredd inom energi- och miljöområdet och en spets i den master du väljer att läsa de två sista åren. Du blir med en civilingenjörsexamen inom Energi och miljö en kompetent, välutbildad och viktig resurs när det gäller att lösa problem kring klimatförändringar och andra hållbar- hetsfrågor som samhället står inför. Med din framtida kompetens kommer du att kunna bidra med innovativa lösningar inom energi- och miljöområdet.Behovet av miljöprofilerade ingenjörer är stort! Internationellt investeras flera miljarder kronor i företag som arbetar med miljö- och kvalitetsteknik, s.k. Cleantech-företag. I Sverige, liksom i andra EU-länder och USA, satsas det även stort på teknik för förnybar energi. Då Sverige idag har brist på ingenjörer inom området kommer du, efter fullföljd utbildning, att vara mycket attraktiv på arbetsmarknaden.UTBILDNINGENCivilingenjörsutbildningen Energi och miljö vid KTH startade hösten 2010 med ambitionen att möta samhällets behov av kompetenta och välutbildade ingenjörer inom områdena energi, miljö och hållbar utveckling. Programmet lockade många sökande och fick studenter från hela landet med en jämn könsfördelning.De första två åren av utbildningen ger en gemensam grund för senare års profilering. Dessa två år integrerar grundläggande naturvetenskapliga och tekniska kunskaper med en bred kunskapsbas inom energi och miljöområdet, samt tränar problemlösningsförmågan.Det tredje året ger ett mer samhällsvetenskapligt perspektiv på energi- och miljöfrågor och en fördjupning inom området Hållbar utveckling genom ett kandidatexamensarbete. Till år tre väljer du också kurser som fokuserar ut mot och ger förkunskaper för ett eller flera av de spår som finns tillgängliga som mastersprogram under år fyra och fem.Genom studier vid ett mastersprogram under år fyra och fem fås spetskompetens inom det profilområde du valt. Där gör du också ett avslutande mastersexamensarbete som förbereder dig för din yrkesroll på arbetsmarknaden och/eller forskarstudier.

Så ansöker du

Särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Kungliga Tekniska högskolan

100 44 Stockholm

Tel: 08-790 60 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 15 recensioner.
Se alla skolans recensioner