Visa studentum.se som: Mobil

Läkarsutbildning i Ungern, University of Debrecen i Ungern, EduPlanet

EduPlanet
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Debrecen
5-6 år
Heltid
CSN-berättigad
Engelska

Läkarsutbildning i Ungern, University of Debrecen i Ungern, EduPlanet

University of Debrecen

Studera medicin utomlands på University of Debrecen

  • Ungerns näst största stad
  • Ett av Ungerns största universitet
  • Antagningsprov 
  • Boende på campus

Återigen presenterar EduPlanet stolt ett tillskott bland sina noga utvalda medicinuniversitet! Denna gång är det University of Debrecen (UD) i Ungern. UD har funnits som universitet sedan mitten av 1500-talet och har vuxit väl sedan dess. Universitetet rymmer runt två tusen läkar- och tandläkarstudenter (2017).

Debrecens Universitet har under åren blivit det viktigaste kulturella centret i hela Ungern. År 2000 så etablerades The Colleges and University of Agriculture, Lajos Kossuth University och Medical University. Idag studerar ca: 26 000 studenter här och över 4 000 av dem är internationella studenter. Universitet har 14 fakulteter och tillhandahåller runt 50 program på engelska, anpassade för internationella studenter.

MEDICINSTUDIER UTOMLANDS INOM EU

Det är ett tryggt val att studera medicin utomlands i ett EU-land, som medicinutbildningar i Ungern, eftersom det finns särskilda läkardirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land samt ger tillstånd att arbeta som läkare eller tandläkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper.

För att få arbeta som läkare eller tandläkare efter du avslutat dina studier utomlands måste du ansöka om en yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen. Socialstyrelsen fungerar också som en informationsenhet gällande frågor kring legitimering och du kan vända dig till Socialstyrelsen om du har fler frågor om hur det fungerar med yrkeslegitimation.

För mer information om Läkarsutbildning i Ungern, University of Debrecen i Ungern, EduPlanet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökningsprocess & Krav

Antagningskrav 

  • Behörighet till eftergymnasiala studier (tex. examensbevis).
  • Genomfört och klarat antagningsprovet

Antagningsprovet består av två delar: Ett skriftligt prov (bestående av flervalsfrågor, definitioner, beräkningar m.m) inom områdena biologi och kemi/fysik. Du får välja mellan kemi eller fysik och om du väljer ämnet kemi, kommer testet i huvudsak att innehålla frågor om kemi men du måste även svara på några frågor på grundnivå i fysik och tvärtom (varje test tar 30 minuter). Du behöver även göra ett muntligt prov i biologi och kemi/fysik.

Tips för att klara antagningsprovet - EduPlanet PreMed!

För att klara antagningsprovet måste du förbereda dig. EduPlanet har en helt unik förberedande så kallad Pre Medical Course under vår och höst varje år. Kursen hålls på engelska Online och Live i realtid med uppkopplad lärare och studenter i Virtual Classroom. Du kan alltså sitta uppkopplad på valfri plats. Dessutom spelas samtliga lektioner in för att kunna använda för repetition. Mer info om kursen EduPlanet PreMed finns under utbildningar här på Studentum. Kontakta också gärna EduPlanet på mail eller ring 018 - 55 10 20 för mer information.

Genomgång Antagningsprocess - medicinwebinar

Vill du få en ordentlig genomgång av ansökan till University of Debrecen är du välkommen att anmäla dig till EduPlanets medicinwebinar som oftast hålls på torsdagar mellan kl 17.00 - 18.00. EduPlanet går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmän information om samtliga medicinskolor, följt av en öppen frågestund. 

Anmäl dig till webinariet, skicka dina frågor eller få ansökningsblanketter av EduPlanet här!

Boende & Fritid

Tandläkare eller läkare i Ungern

Debrecen

Debrecen är kulturärt sett en av grundpelarna i landet, och är dessutom den näst största staden sett till befolkningsmängd. Staden har väldigt varierad arkitektur, här finner du vackra sekelskifteshus rika på detaljer och utsmyckningar, ståtliga kyrkor, vackra parker och livfulla torg. Centrum är rent och bebyggs av tunga stenhus, moderna uteserveringar och tjusiga restauranger. Ungern är känt för sina termalbad och i Debrecen finns ett vid namn Gyógyfurdö. Här finns ångbastu och flera pooler med varierande temperaturer.

University of Debrecen fokuserar på sportarrangemang

Som student i Debrecen är det inte svårt att hitta något att göra på fritiden. Det finns ett stort utbud av restauranger och uteliv men det som Universitetet fokuserar på mest är varierade sportarrangemang.

Universitetet lägger stor vikt vid att dess studenter ska må bra under sin studietid och erbjuder därför stora möjligheter för sportaktiviteter. Campusets tennisbanor, fotbollsplaner och gym är tillgängliga för alla studenter som vill hålla sig aktiva på fritiden. Universitetet har också en egen atletisk klubb som alla studenter är välkomna att gå med i. I klubbens namn (DEAC) kan man tävla i bland annat segling, volleyboll, fäktning, tennis, bowling, simning och futsal.

Kurser

University of Debrecen erbjuder via EduPlanet två program: läkarprogrammet samt tandläkarprogrammet.

Läkarprogrammet:

6 år / 360 ECTS

Läkarprogrammet är 6 år (12 terminer) långt och undervisningen sker på engelska. Utbildningen motsvarar 360 ECTS poäng och efter avslutat program har studenten uppnått titeln Medical Doctor (MD). Under studietiden praktiserar studenterna inom allmänsjukvård, invärtes sjukdomar, operation och gynekologi etc. Start sker en gång per år i september.

Tandläkarprogrammet

5 år / 300 ECTS

Utbildningen till tandläkare vid University of Debrecen är på 5 år (10 terminer) och motsvarar 300 ECTS. All undervisning sker på engelska. Efter avslutad utbildning har studenten uppnått en Doctor of Dental Surgery (DS). Studenterna som läser till tandläkare får både läsa generella medicinska ämnen samt specialämnen inom medicinsk tandvård. Efter avslutad utbildning kan studenten arbeta som tandläkare. Start sker en gång per år i september.

Boende

Universitet har fyra olika boendealternativ som de erbjuder och rekommenderar sina studenter. Två enklare alternativ i korridorrsum och två i privata lägenheter. På sikt rekommenderar EduPlanet dock att hitta en privat lägenhet i Debrecen som du hyr själv eller ihop med kurskamrater. Detta brukar bli billigare. Läs gärna mer om boende och hitta aktuella priser via universitets hemsida.

Rum i korridor

Campus Dormitory

Dessa korridorrum är belägna på campusområdet och är fördelade i två olika byggnader och håller ungefär 3-stjärning standard. Härifrån är det ca. 15 minuters promenad till centrum. Det går inte att hyra enkelrum här, utan endast rum för två personer. I rummen finns luftkonditionering, telefon, internet, tv, kylskåp och badrum. Kök delas med andra studenter. Andra faciliteter på området är bland annat sportanläggning, fitnessrum, tvättstuga, kopieringsrum, restaurang och bar.

Fem månaders kontrakt är obligatoriskt på detta boendet och hela terminsavgiften betalas i förväg.

Lajos Kossuth Dormitory

Beläget på Campusområdet. Både enkel- och dubbelrum med egna badrum finns tillgängliga. I rummen finns internet, tv och kylskåp. Varje våningsplan har ett gemensamt kök.

Privat lägenhet

Auguszta

I alla studentlägenheter här finns det tillgång till internet, kök med kylskåp, micro, ugn och köksutrustning. Det finns också ett fitnessrum, bastu, tvättstuga, konferenslokal och en kopieringsbutik. Parkering finns. Både en-, två- och trerumslägenheter finns.

West Hotel

På detta hotell erbjuds 80 stycken rökfria rum där möjlighet för en extrasäng finns. Hotellet har en 24-timmars reception, tillgång till säkerhetsbox, tvättservice och en resturang i byggnaden. I rummen finns luftkonditionering, tv och internet. Varje lägenhet har eget kök och badrum.

Hitta boende på egen hand

Universitetet tipsar om två sidor där du kan söka boende på egen hand:

Troubleshooter
Student Housing

Examen, diplom m.m.

Efter läkarprogrammet:

Utbildningen motsvarar 360 ECTS poäng och efter avslutat program har studenten uppnått titeln Medical Doctor (MD). 

Efter tandläkarprogrammet:

Utbildningen motsvarar 300 ECTS. Efter avslutad utbildning har studenten uppnått en Doctor of Dental Surgery (DS).

Kostnader

Besök EduPlanets hemsida för att se aktuella kursavgifter och obligatoriska avgifter som tillkommer med din ansökan till UD. Uppgifterna hittar du under fliken "Priser och Datum"

EduPlanet

EduPlanet

EduPlanet Utlandsstudier

Vill du studera en språkkurs eller utbildning utomlands? Eduplanet (före detta Språkpunkten) har hjälpt svenskar komma ut i världen och studera sedan 1982. Detta gör Eduplanet till ett av Sveriges äldsta företag i branschen! På Eduplanet är man stolta över att ha...


Läs mer om EduPlanet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Läkarsutbildning i Ungern, University of Debrecen i Ungern, EduPlanet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till EduPlanet

EduPlanet

Sysslomansgatan 35 A, Box 2097
750 02 Uppsala


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Läkarsutbildning i Ungern, University of Debrecen i Ungern, EduPlanet från EduPlanet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 115 recensioner.
Se alla skolans recensioner