Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Inga recensioner än

Textilingenjörsutbildning

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Textilingenjörsutbildning

Textilindustrin förbrukar och förorenar enorma mängder vatten i sin produktion. Så kan det inte få fortsätta! Bli textilingenjör och lös problemet.Textil är inte längre ett passivt material idag pratar vi om smarta textilier och textil som löser problem. Varje dag möter vi textilier i många olika former och tillstånd som kläder, mattor, krockkuddar, filter eller medicinska hjälpmedel. Bli en textilingenjör och gör textilindustrin mer hållbar!Textilingenjörsutbildningen är helt unik, och det är vi stolta över. Utbildningen är den enda i sitt slag i hela landet. Som utbildad textilingenjör från Textilhögskolan får du med dig precis den kompetens som framtidens ingenjörer behöver och branschen skriker efter framtidens nytänkare. Det kan bli du.Du arbetar projektbaserat och mycket av arbetet sker i Textilhögskolan unika labbmiljöer. I labben finns möjlighet att följa textilens väg. Från den första fibern till återvunnen, återanvänd, förädlad och återbrukad produkt. Allt från stickmaskiner till plasma och 3d-skrivare. Har du en idé går den att genomföra i labben.Under utbildningen kommer du att lära dig att lösa problem inom det textiltekniska området. Det kan vara allt från att förbättra en produktionsprocess till att skapa ett helt nytt material. Du kommer också att lära dig att förhålla dig till ekonomiska, estetiska och etiska perspektiv allt grundat i den senaste forskningen.Textilhögskolan är summan av sina studenter. Alla studenter har ett antal kurser som man läser tillsammans. Det innebär att designers, ekonomer, produktutvecklare och ingenjörer med flera läser tillsammans och skapar något helt unikt: Textilhögskolan.Genom att utbilda dig till textilingenjör tar du ansvar för vår framtid! Som utexaminerad textilingenjör kan du arbeta inom som exempelvis produktutveckling, produktion, kvalitetsutveckling, miljöfrågor och forskning. Du kan också arbeta som inköpare och försäljare av textila produkter. Med textila produkter menas inte bara produkter inom beklädnads- och hemtextilsektorn, utan också inom den tekniska textilsektorn. Där ingår produkter som till exempel solskydd, airbags, transportband och medicinska implantat.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Klassrum
  • Borås

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Fysik 1a eller Fysik 1b1 + 1b2, Kemi 1 och Matematik 3c eller Matematik D.

Examen, diplom m.m.

Högskoleingenjörsexamen, Kandidatexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås
Högskolan i Borås
Allégatan 1
501 90 BORÅS

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv...

Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights