Visa studentum.se som: Mobil

Systemvetarutbildning

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Borås
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Borås
Antagningshistorik

Systemvetarutbildning

Framtidens systemutvecklare behöver breda kunskaper inom såväl verksamhetsfrågor som digital teknik. Därför går du under utbildningen genom hela utvecklingskedjan; från analys av verksamhetsbehov och hantering av data till design och programmering av innovativa digitala lösningar som möjliggör värde för samhällets olika aktörer.Programmet ger dig inledningsvis en bred orientering inom systemutvecklingens faser, med tonvikt på analys, datahantering och grundläggande programmering. Under det andra året fördjupas dessa kunskaper, bl.a. med fokus på objektorientering, implementation, databaser, och digital innovation. Under det tredje året arbetar du för att tillämpa de tidigare förvärvade kunskaperna i verklighetstroget systemutvecklingsprojekt vilket kompletteras med ytterligare kunskaper inom systemvetenskap och systemutveckling. Genom denna kombination av teman får du en unik förmåga att skapa goda systemlösningar som är väl anpassade till människan i olika situationer.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2, Matematik 2a / 2b / 2c. Eller: Engelska B, Samhällskunskap A, Matematik B.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00
Fax 033-435 40 03


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,7)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla skolans recensioner