Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterskeutbildning

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Utbildningstyp: Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Utbildningsort: Borås
Längd: 180 hp
Poäng: Antagningshistorik

Sjuksköterskeutbildning

Du som väljer att utbilda dig till sjuksköterska går en spännande framtid till mötes. Som sjuksköterska befinner du dig i ett arbetsområde i ständig förändring där välutbildad personal är mycket efterfrågad. Genom teoretiska studier och omfattande praktik får du gedigna kunskaper i att möta och vårda människor i livets olika faser. En del av praktiken kan du genomföra på någon av våra utbildningsvårdavdelningar där du får professionsinriktad handledning. Du har även möjlighet att studera utomlands under några veckor eller en termin på något av våra partneruniversitet. Som legitimerad sjuksköterska har du ett brett arbetsområde. Du ska finnas till för patienter och deras anhöriga i samverkan med många andra yrkesgrupper för att ge behandling och omvårdnad. Efter din examen har du stora valmöjligheter när det gäller vidareutbildning. Du kan bland annat läsa till specialistsjuksköterska eller gå vidare till forskarstudier.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen, diplom m.m.

Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (3,5)
Baseras på 8 recensioner
Se alla skolans recensioner