Visa studentum.se som: Mobil

Affärsutvecklarprogrammet Bygg

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Borås
180 hp
Startdatum: Höst 2019 - Borås

Affärsutvecklarprogrammet Bygg

Utbildningen, som utöver byggteknik ger en mer ingående kunskap om miljö, ekonomi och management är traditionella byggutbildningar, kommer bidra till att möjliggöra en yrkeskarriär inom byggsektorns alla områden, från exploateringsfas till förvaltningsfas.Den svenska byggbranschen står inför en stor utmaning. Enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier kommer bristen på tjänstemän öka de kommande åren. Följderna är i värsta fall en lägre byggproduktion, med mindre byggande och sämre ekonomisk tillväxt som följd. Det måste utbildas fler tjänstemän till byggsektorn.Utbildningen ger förutom byggteknisk kunskap, andra kompetenser så som miljö, ekonomi och management i större grad än en konventionell byggingenjörsutbildning. Utbildningen ger dig kunskaper och förmågor att verka för en modernisering och fortsatt positiv utveckling av en av Sveriges viktigaste näringsgrenar.Utbildningen har utvecklats tillsammans med näringsliv och offentliga aktörer och dels genom arbete inom det branschråd som är knutet till byggutbildningarna vid Högskolan i Borås. I branschrådet sitter bland annat alumner som har en god insikt i de utbildningar som ges inom byggteknik.Efter avklarad kandidatutbildning finns det möjlighet till vidare studier vid Högskolan i Borås på Magisterprogrammet i Byggteknik med inriktningen Hållbart samhällsbyggande.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c. Eller: Matematik C.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås ambition är att bli det tredje universitetet i Västsverige. Vi satsar på att vara ett komplett lärosäte som sätter studentens lärande i centrum. Högskolan har cirka 12 400 studenter och drygt 700 anställda. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans.

Till Högskolan i Borås hör de såväl nationellt som internationellt starka varumärkena Textilhögskolan och Bibliotekshögskolan. De båda driver verksamhet inom utbildning och forskning inom sina respektive områden.

Högskolan i Borås driver flera spännande forskningsprojekt och har i dag rätt att examinera forskare inom fyra områden: Biblioteks- och informationsvetenskap, Resursåtervinning, Textil och mode (generell) och Textil och mode (konstnärlig).

Mitt i stan, i ena änden av Allégatan hittar du högskolans samlade campus med lektionssalar, restauranger, café och bibliotek. Det är nära till det mesta och knappt 10 minuters promenad till Resecentrum och Centralstationen. Vi har även högskoleutbildningar på Campus Varberg.

Visa alla utbildningar med Högskolan i Borås

Kontaktuppgifter till Högskolan i Borås

Högskolan i Borås

Allégatan 1
501 90 BORÅS

Tel: 033-435 40 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(3,7)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner