Visa studentum.se som: Mobil

Sjuksköterskeprogrammet

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Utbildningsort: Karlskrona
Längd: 180 hp
Poäng: Antagningshistorik

Sjuksköterskeprogrammet

Det råder idag brist på sjuksköterskor och jobben finns inom landsting, kommuner och privat verksamhet. Sjuksköterska är en internationellt gångbar examen vilket gör hela världen till ditt arbetsfält. På BTH använder vi problembaserat lärande, PBL, som utvecklar din kreativitet och din förmåga att lösa uppgifter i grupp. Omvårdnad, medicin och e-hälsa är centrala kurser. Under utbildningen får du utveckla din förmåga att möta människor och fungera som ledare i möten med patienter och närstående. En stor del av utbildningen är verksamhetsförlagd inom hälso- och sjukvården, vilket gör att du snabbt kommer in i din yrkesroll. Du har även möjlighet att studera utomlands. Efter utbildningen kan du läsa vidare till specialistsjuksköterska alternativt fortsätta studera på avancerad nivå och på forskarnivå.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a alt 2b alt 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b alt 1a1+1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B och Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Sjuksköterskeexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola

 

BTH är en teknisk högskola som valt att gå sin egen väg. Vi är en av Sveriges tydligaste profilerade högskolor, med fokus på tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. I den utbildning och forskning som bedrivs integreras teknik och...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

371 79 Karlskrona

Tel: 0455-38 50 00
www.bth.se


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (3,8)
Baseras på 20 recensioner
Se alla skolans recensioner