Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i industriell ekonomi och management

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Masterprogram i industriell ekonomi och management

BTH

Bredda din kompetens inom industriell ekonomi och management på hög nivå. Utveckla dina kunskaper inom marknadsanalys, innovationsarbete och affärsutveckling. Ta nästa steg I karriären. 

Programmet passar både nyutexaminerade inom teknikområdet och erfarna ingenjörer med mindre erfarenhet av industriell ekonomi och management, speciellt inom ekonomi- och marknadsanalys. Utbildningen passar perfekt om du är intresserad av samarbeten och utmaningar inom samtida affärsutveckling.

En bred analytisk överblick och två specialiserade inriktningar

Programmet fokuserar på analys för förbättrade beslutsunderlag och värdeskapande analys. Teknikens roll, innovation och hållbarhet integreras I ämnen som industriell ekonomi, globalisering, entreprenörskap, strategi, ekonomi och ledarskap.

Den tredje terminen väljer du mellan två inriktningar:

Inriktningen konkurrens, produktion och finansiell analys passar dig som vill utveckla dina färdigheter i kvantitativa analyser och optimeringsberäkningar inom produktion, finansiering och investering.

Inriktningen marknadsanalys, entreprenörskap och strategi passar dig som vill utveckla dina kunskaper och färdigheter inom strategi- och affärsutveckling.

Kompetens för ett konstant behov

Det finns en ständig efterfrågan på ingenjörer och tekniker med en bred förståelse för marknad, management och organisation – och förmågan att använda verktyg, metoder och tekniker för marknad och managementverktyg som utbildningen ger dig är en klar konkurrensfördel I karriären.

En tidigare ingenjörsexamen kombinerad med det här programmet ger dig möjligheter att gå vidare I din karriär inom globala företag, offentliga verksamheter eller start-ups. Efter utbildningen är du redo för yrkesroller inom affärsanalys, affärsutveckling, IT-ledning och innovations- och produktutveckling.

För mer information om Masterprogram i industriell ekonomi och management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Högskoleingenjörsexamen eller kandidatexamen inom tekniskt område, inklusive ett självständigt arbete. Vidare krävs minst 20 högskolepoäng i matematik/tillämpad matematik, innefattande linjär algebra och matematisk statistik. Engelska 6.

Examen & Intyg

Masterexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Masterprogram i industriell ekonomi och management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights