Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot vård av äldre

Längd
75 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
75 hp
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot vård av äldre

BTH

Specialisera dig som sjuksköterska inom äldrevård. Möt särskilda behov och en växande grupp vårdtagare med stärkt kompetens.

Denna utbildning ges nästa gång hösten 2024.

En utbildning som möter ett ökat behov

Äldre är idag en växande grupp med komplexa vårdbehov som du möter överallt i vården. Vi lever allt längre men många lever också med multisjuklighet vilket ställer krav på fördjupade kunskaper om äldres specifika behov av omvårdnad. Behovet av kvalificerad personal ökar därmed och du kan efter examen arbeta med äldre inom sluten-, primär- eller regional hälso- och sjukvård.

Specialiserad för kvalificerad vård av äldre

Utbildningen ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta som specialistsjuksköterska med kvalificerad omvårdnad av äldre, och du skaffar kunskaper för att arbeta med ansvar för såväl omvårdnad, sjukvårdande insatser samt för att kunna arbeta preventivt inom vården av äldre.

Vetenskapligt och praktiskt lärande

Utbildningen består av både teoretisk och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Första terminen läser du tillsammans med de andra specialistinriktningarna, de övriga läser varje inriktning för sig.

Längre livslängd kräver framtidsfokus

Utbildningen ger dig förutsättningar för den professionella kompetens som krävs för att självständigt utöva yrket som specialistutbildad sjuksköterska. Samtidigt syftar utbildningen till att bygga en beredskap för att du ska kunna medverka aktivt i dagens och morgondagens hälso- och sjukvård, som bedrivs i ett allt mer innovativt högteknologiskt kunskapssamhälle.

Utbildningen omfattar 75 högskolepoäng och leder till en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot vård av äldre.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot vård av äldre, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnad/vårdvetenskap. Svensk legitimation som sjuksköterska. Yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande 6 månaders heltidstjänstgöring.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot vård av äldre

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights