Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i marin teknik

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Civilingenjör i marin teknik

BTH

I havsdjupen finns utrymme för utveckling. Bygg kunskaperna som behövs för att lösa och framtidens marintekniska utmaningar och vårda och nyttja haven på bästa sätt.

Utbildningen är baserad på behov hos företag som Saab och deras ubåtsproduktion, Försvarsmakten, Kustbevakningen, NKT och andra som jobbar med marin teknik och energi. Som civilingenjör i marin teknik kan du arbeta med ny teknik på fartyg eller utveckling av fjärrstyrda och autonoma robotar. Du kan också planera utläggning av undervattensinstallationer som elkablar, utveckla havsbaserad energi som våg- och vindkraft eller annan offshoreverksamhet.

Mångsidig kompetens ger många möjligheter

Utbildningen ger dig kunskap inom ett starkt växande framtidsområde med mängder av möjligheter – du blir en specialiserad ingenjör inom ett brett fält. Eventuella yrkesroller efter examen är till exempel utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef. Kunskaperna och den breda ingenjörskompetensen skapar också möjligheter utanför det marina området om du i framtiden vill byta bransch.

Grundkunskaper med marin fördjupning

Maskin- och elektroteknik kombineras med en bred basutbildning och du utforskar områden som oceanografi, marinkonstruktion samt radar- och sonarteknologi. Du fördjupar dina kunskaper om undervattensteknik, undervattensrobotar och teknik för våg- och vindkraft.

Samarbete med marin industri

Utbildningen har tagits fram i samarbete med svensk industri för att matcha dess behov, och både tredje och fjärde året avslutas med realistiska projekt som är kopplade till verkliga situationer och din framtida yrkesroll. I samband med projekten studerar du produktutveckling, projektledning och industriell ekonomi.

Realistiskt fokus genom samverkan

Hela utbildningen har ett fokus på framtidens behov och utveckling av olika typer av system. Genom samverkan mellan BTH och andra stora aktörer inom branschen, får du kunskaper och insikter om hur olika system på fartyg påverkar och fungerar ihop med människor.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i marin teknik är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under ”Mer om utbildningen” på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

För mer information om Civilingenjör i marin teknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i marin teknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Carl
04 okt 2023
Jättespännande

Perfekt blandning mellan fysik och matematik. Fysiken är jätterolig då mycket vi räknar på går att applicera på verkliga situationer. Arbetsmarknaden söker studenter med denna u...

Visa mer
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights