Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i mjukvaruutveckling

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Civilingenjör i mjukvaruutveckling

BTH

Bli mjukvaruingenjör och skapa mjukvara som förbättrar och förenklar framtiden. Starta karriären där forskningen är i världsklass – på BTH.

Mjukvaruingenjör är ett kreativt yrke som hela tiden förändras och där du arbetar med problemlösning i samarbete med massor av olika branscher. Eftersom mjukvara styr nästan allt i vårt samhälle har en mjukvaruingenjör möjligheten att påverka många saker till det bättre. Allt eftersom branscher, mjukvara och teknik utvecklas kan du jobba med allt ifrån spel och streamingtjänster, till att ta fram nya lösningar för hållbar energikonsumtion och resursbesparing.

Mjukvara – en kraft för utveckling

Mjukvara driver och möjliggör innovation och utveckling. Mjukvaror påverkar hela samhället och hela vår vardag. Allt förändras, hela tiden – men den här utbildningen ger dig en flexibel grund och gör dig redo för utveckling och nya yrkesroller och branscher vi ännu inte ens vet finns. Med mjukvara som kompetens kan du arbeta med avancerad teknik inom i princip vilket område du vill. Idag är typiska yrkesroller bland annat systemarkitekt, projektledare, produktutvecklare med kundfokus eller mjukvaruingenjör i globala företag som Volvo, Sony eller Saab och Ericsson.

En ingenjörsutbildning baserad på efterfrågan

Du lär dig konstruera, testa och vidareutveckla mjukvara och väljer många kurser själv. Det fasta programinnehållet baseras på den forskning som görs på BTH och de krav som arbetsmarknaden ställer. Här varvas matematik, programmering och databasteknik med industriell ekonomi, samhällsutveckling, projektledning och studentprojekt.

Egen forskning inom mjukvaruutveckling stärker utbildningen

BTH är rankad etta i EU med sin forskning inom mjukvara och därmed en av de världsledande på området. Forskningen inriktas på arbetssättet – hur man bäst tar fram mjukvara som fungerar ur alla aspekter – och givetvis blir kunskaperna från forskningen något du får med dig under utbildningen.

Nära näringslivet och i Europeisk topp 5

Du arbetar nära näringslivet och vi har en tät samverkan i projekt med företag, vilket ger dig en realistisk erfarenhet redan innan din examen. Den oberoende rankningen EduRank sätter BTH i topp fem bland europeiska universitet och lärosäten i kategorin mjukvaruutveckling.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i mjukvaruutveckling är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under "Mer om utbildningen" på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

Vill du läsa en kortare utbildning med liknande inriktning? Kolla in Software Engineering, 180 hp.

För mer information om Civilingenjör i mjukvaruutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, masterexamen och civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i mjukvaruutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Cilla
06 dec 2023
Fantastiska lärare

Superbra lärare med stort engagemang!!!

Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights