Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska

Längd
75 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Längd
75 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska

BTH

Axla ansvar och utveckla dina förmågor för att som distriktssköterska arbeta med morgondagens omvårdnad och hälsoarbete.

Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom omvårdnad, vård och behandling från det nyfödda barnet till vård i livets slutskede. Du bygger också de kunskaper som krävs för att utveckla och leda omvårdnaden inom barnhälsovård, elevhälsa, hemsjukvård och vårdcentral/hälsocentral. Du gör också din VFU, som uppgår till 12 veckor, inom alla de fyra områdena.

Kompetens och kunskap för morgondagen

Du förbereder dig för såväl generella som komplexa omvårdnadssituationer, för att kunna leda omvårdnaden på ett jämställt och hållbart sätt i ett digitaliserat samhälle. Därför löper dessa perspektiv som en röd tråd genom hela utbildningen.
Programmets innehåll är väl grundat i aktuell forskning som också genomsyrar samtliga av programmets kurser. Du tränas genom hela utbildningen i att söka, presentera och referera till vetenskapliga studier.

Utbildningen omfattar 75 högskolepoäng och leder fram till en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning mot distriktssköterska samt en filosofie magisterexamen i omvårdnad.

För mer information om Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Sjuksköterskeexamen och kandidatexamen i omvårdnad/vårdvetenskap. Svensk legitimation som sjuksköterska. Yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande 6 månaders heltidstjänstgöring.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot distriktssköterska

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights