Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i maskinteknik - produktutveckling

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Civilingenjör i maskinteknik - produktutveckling

BTH

En utbildning inom maskinteknik gör det mesta möjligt. Genom innovation och produktutveckling kan du skapa en bättre, enklare och effektivare värld och framtid.

Med en civilingenjörsexamen i maskinteknik fokuserad på produktutveckling får du många valmöjligheter, eftersom programmet ger kompetens för många branscher och yrkesroller. Utbildningen öppnar upp för arbete inom energiförsörjning, i fordons-, förpacknings- och offshoreindustrin eller i konsultbranschen – för att nämna några exempel. Med två olika inriktningar kan du välja att arbeta produktutveckling på lite olika sätt.

Maskintekniska experter har hela världen som arbetsplats

De flesta civilingenjörer har utåtriktade arbeten, ofta i internationella sammanhang. Med några års erfarenhet är det vanligt med jobb på chefsnivå eller som expert i utvecklingsprojekt. Möjliga yrkesroller är produktutvecklare, konstruktör, beräkningsingenjör, projektledare eller teknisk chef.

Vill du driva utveckling, skapa produkter, tjänster och lösningar – och ha många möjligheter till arbete utomlands? Då är en examen som civilingenjör i maskinteknik en väldigt bra början.

Teknik som bas – med komplement som gör dig till ingenjör

De tre första åren läser du teknikinriktade kurser med ingenjörsmässig breddning som mekanik, materiallära, hållfasthetslära, matematik och fysik. Dessa kompletteras sedan med ämnen på inom teknisk produktutveckling – till exempel innovationsteknik, modelldriven produktutveckling och tillämpad maskininlärning  – som tillsammans med den tekniska grunden och master-delen av programmet gör dig till ingenjör. Du läser även projektkurser där du utvecklar din förmåga att lösa problem i grupp och jobbar med exempelvis programmering och design.

Välj din väg – produktutveckling eller tillämpad mekanik

År fyra och fem fördjupar du dig inom en av två master-inriktningar – Hållbar produktinnovation och Digital produktutveckling.
Hållbar produktinnovation fokuserar på helhetstänkande inom produkt-tjänstesystem och Digital produktutveckling fokuserar på modellering och simulering inom produktutveckling. Precis som resten av utbildningen genomsyras inriktningarna av ett hållbarhetstänk.

Samverkan och internationell erfarenhet

BTH är närhet och samverkan med näringslivet centralt. Flera av kurserna under dina sista år bedrivs i projektform och utbildningen avslutas med ett självständigt arbete, ofta tillsammans med ett företag. Vi samverkar med både lokala och globala företag, till exempel Volvo Cars, Volvo Construction Equipment, Tetra Pak med flera. Om du vill vidga dina vyer så ger utbildningen möjligheter till studier utomlands och samarbeten med utländska studenter.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i maskinteknik – produktutveckling är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under ”Mer om utbildningen” på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

För mer information om Civilingenjör i maskinteknik - produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet och Fysik 2, Kemi 1 samt Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i maskinteknik - produktutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,6

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
3/5
Yohannes
04 okt 2023
Bra men behöver förbättring

Som student i maskinteknik har du en otrolig frihet i skolans trä och maskinlabb nåt inte likt andra skolor. I det praktiska kommer du att tränas väldigt bra. Problemet är det t...

Visa mer
4/5
Pôg
04 okt 2023

Bra utbildning med drivna lärare, dock kan lärare använda sig av tiden bättre samt information eleverna tidigare i en kurs om vad som komma skall och bör lägga ut allt som ska g...

Visa mer
4/5
Daniel.m
04 okt 2023

Har varit rätt bra utbildning generellt. Alla kurser känns relevanta, vilket man märker nu när man söker examensarbete. Det enda jag kan säga negativt är vissa tillfällen då en...

Visa mer
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights