Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i AI och maskininlärning

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Civilingenjör i AI och maskininlärning

BTH

AI kan göra jobbet, men någon måste ha kontrollen. Som civilingenjör i AI och maskininlärning utvecklar du system och arbetssätt för digitala verktyg och maskiner.

Open AI, Bing, Google, Meta och andra digitala jättar bygger till stor del sin teknik på maskininlärning, och kompetens inom området efterfrågas över hela världen. Civilingenjörsprogrammet inom AI och maskininlärning utvecklas hela tiden för att matcha det snabbt växande behovet av civilingenjörer med rätt kompetens.

Efter examen – fler yrkesroller och yrkesområden för varje dag

Du får en bred grund som öppnar upp för en karriär som maskininlärningsingenjör, dataanalytiker, specialist, strategisk projektledare eller med en annan ledande befattning. Antalet möjliga branscher och yrkesroller blir fler för varje dag eftersom tekniken används inom allt fler områden. Potentiella arbetsgivare är Sony, Ericsson, Telenor, Volvo, Polisen, Försvarsmakten och andra inom tekniskt innovativa branscher.

Civilingenjör – en bra teknisk grund

De tre första åren lägger du en ingenjörsgrund med till exempel kurser i programmering, intelligent dataanalys och tillämpad AI. Efter det har du en bred teknisk baskunskap och är väl förberedd för mer programspecifika studier i årskurs fyra och fem.

Samarbete i nutid för kunskap i framtiden

Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper inom ett framtidsområde. Tekniken används redan idag, bland annat i drönare, miniubåtar och självkörande bilar men har stor utvecklingspotential. Här på BTH samarbetar vi med industri, näringsliv och andra utbildningsområden. Det ger en utbildning som ligger i fas med verkligheten och utvecklingen i industrin.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i AI och maskininlärning är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under ”Mer om utbildningen” på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

 

För mer information om Civilingenjör i AI och maskininlärning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, masterexamen och civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i AI och maskininlärning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights