Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Civilingenjör i datorsäkerhet

Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
300 hp
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Civilingenjör i datorsäkerhet

BTH

Som specialist i datorsäkerhet spårar du hackare, hindrar virus, stoppar malware – och skyddar allt från drönare till demokrati.

Efter examen har du en unik kompetens inom datorsäkerhet och kan förebygga, upptäcka och åtgärda såväl tekniska problem som kriminalitet på webben, i mobila enheter och i andra datorbaserade system.

En växande och allt viktigare bransch

IT-beroendet i världen blir allt större. Vi gör mer via digitala enheter och då ökar också utsattheten. Som specialist blir du attraktiv för såväl samhällsfunktioner som företag, eftersom hoten finns överallt. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta med att analysera IT-bevismaterial eller utveckling av programvara. Vanliga yrkesroller är säkerhetschef, säkerhetsanalytiker eller IT-forensiker och tidigare studenter arbetar ofta på ett revisionsföretag, Nationellt forensiskt centrum eller vid Säkerhetspolisen. Arbetsmarknaden växer också i takt med att samhället blir allt mer digitaliserat.

Komplett teknisk bas och säkerhetsexpertis

De tre första åren lägger du en ingenjörsgrund med bland annat kurser i programmering, intelligent dataanalys och tillämpad AI. Masterprogrammet år 4 och 5 specialiserar dig inom cybersäkerhet med kurser inom till exemepel malware analys och ethical hacking & pentesting. Du får genomföra projekt med företag och öva på simulerade attacker i våra säkerhetslabb.

Med kompetens för framtida behov

Utbildningen ger dig kunskap inom ett framtidsområde – men tekniken används redan, bland annat i drönare, miniubåtar och självkörande bilar. På BTH samarbetar vi nära industri, näringsliv och andra utbildningsområden. Det ger dig konkreta erfarenheter och en utbildning i fas med verkligheten och utvecklingen i industrin.

Forma din examen med olika masterprogram

Civilingenjörsutbildningen i datorsäkerhet är fem år, men är uppdelad i två steg. Efter tre år får du en kandidatexamen i teknik, för att sedan börja med ditt masterprogram där du under de sista två åren specialiserar din kompetens. Om du vill justera din inriktning kan du under det tredje året söka ett annat masterprogram än det som är standard i det här civilingenjörsprogrammet. Läs mer om vilka master-alternativ som finns under ”Mer om utbildningen” på utbildningens hemsida.

När du är klar får du tre examina: en kandidatexamen i teknik, en masterexamen för den specifika master du valt – och en civilingenjörsexamen för utbildningen i sin helhet.

För mer information om Civilingenjör i datorsäkerhet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlskrona

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Civilingenjör i datorsäkerhet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights