Universitets- & högskoleutbildning

Tekniskt basår, distans

Längd
60 fup
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 fup
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Tekniskt basår, distans

Tekniskt basår distans

Ett tekniskt basår ger dig behörighet, kunskap och en bra grund för mängder av utbildningar inom teknik – och en garanterad studieväg vidare på BTH.

Tekniskt basår ger dig den behörighet du behöver för att läsa vidare till ingenjör på vilken högskola eller universitet som helst. Många av våra studenter väljer att stanna kvar på BTH och gå någon av våra ingenjörsutbildningar. Efter avklarat Tekniskt basår hos oss har du platsgaranti på vilken ingenjörsutbildning du vill på BTH, bara du söker innan sista anmälningsdag.

BTH erbjuder en mängd olika ingenjörsprogram, inom exempelvis maskinteknik, AI och maskininlärning, spelteknik respektive industriell ekonomi. Vi har även ett för Sverige unikt civilingenjörsprogram inom marin teknik.

Utbildningens innehåll

Ett tekniskt basår innebär att du under ett år läser matematik, fysik och kemi. Du får även lära dig olika studietekniker. Undervisningen sker via studentaktiva föreläsningar, seminarier, laborationer och gruppövningar. Att dina lärare även undervisar på BTH:s ingenjörsprogram ger en försmak på vad som väntar framöver.

Framgångsrikt distansprogram i hybridmiljö

På BTH värnar vi om att du som studerar på distans ska känna dig som en viktig del i studentgruppen samt lika inkluderad i undervisningen som om du vore en campusstudent. Med vår hybridmiljö för både distans- och campusstudenter får alla samma möjlighet att delta i undervisningen. Tidigare distansstudenter poängterar ofta att samläsningen med campusstudenterna varit viktig för deras studieframgång. Som distansstudent kan du också välja att följa undervisningen via filmer.

Närhet till andra studenter och lärare

På Tekniskt basår arbetar vi aktivt för att skapa goda relationer studenter emellan, liksom mellan studenter och lärare. Som student hos oss ska du alltid känna att du blir sedd och att du kan känna dig trygg med att få svar på dina frågor.

Campus eller distans?

Tekniskt basår finns med två olika studieformer – antingen som campusstudier eller som distansstudier. Du väljer det som passar dig bäst

För mer information om Tekniskt basår, distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Distans
  • Distans

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Samarbete med

branscher

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a alt 2b alt 2c.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tekniskt basår, distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blekinge Tekniska Högskola
371 79 Karlskrona

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH fokuserar på områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar utveckling. Här studerar ungefär 5 000 studenter och vi erbjuder totalt 30 utbildningsprogram, en del av dessa på distans. Utbildningarna är på...

Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar.

Highlights