Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Juli varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Engelska
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Juli varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz

Vegetarisk matlagning är en ständigt växande del av både den professionella kulinariska världen, men också samhällsvardagen. Både kraven och behovet har blivit större, vilket är bakgrunden till denna utbildning, som är en av världens absolut mest framstående utbildningar inom Vegetarisk Fine Dining. 

Under denna utbildning i vegetarisk kulinarisk konst, får du en bred, internationell kockutbildning på hög nivå. Den omfattar totalt 7 terminer av undervisning på campus i Le Bouveret, kombinerat med ett års praktik som du gör var du vill runt om i världen.

För dig med erfarenhet

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information om det här.

För mer information om Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Juli varje år

  • Klassrum
  • Le Bouveret
  • Engelska

Varför välja Culinary Arts Academy, Switzerland?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Kursinnehåll

Praktiska lektioner

Detta är generellt en väldigt praktisk utbildning men givetvis ingår vissa teoretiska kurser. Det som är väldigt intressant är just kombinationen av lektioner på campus och praktiken man gör under utbildningens gång.

Undervisningen på skolan är fördelad på 7 terminer på ungefär 3 månader vardera. Då vi inte har krav på tidigare utbildning eller förkunskaper så inleds utbildningen med en intensiv grundutbildning, alltså knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Inledningsvis har utbildningen ett stort fokus på europeisk (framförallt fransk och italiensk) matlagning men blir sedan mer och mer global ju längre den löper.

Utöver den internationella aspekten så blir innehållet på utbildningen också mer fokuserat på det kreativa när man väl lärt sig grunderna. Mot slutet av utbildningen är det därmed ett stort fokus på exempelvis tallrikspresentationer, smakkombinationer, menyplanering och vegetarisk samt växtbaserad Fine-Dining. Utbildningen är ungefär 90 % växtbaserad, med visst moment av t.ex. ägg och mejeriprodukter, men även dessa moment kan göras helt växtbaserade för de studenter som önskar det.

Tolv månaders internationell praktik

Utöver tiden på skolan gör man totalt 12 månaders praktik, fördelat på 2st halvårsperioder. Våra studenter får hjälp med att hitta en praktikplats bl.a. genom det fantastiska nätverk vi har på Swiss Education Group. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock!

Kostnader

Culinary Arts Academy Switzerland tar ut en terminsavgift som inkluderar helpension. Utbildningen berättigar till studiemedel vilket gör det extra förmånligt för svenska studenter som väljer att finansiera sina studier med CSN. Nu erbjuds även attraktiva stipendium som går att söka genom att ta kontakt med skolans studievägledare. 

Undervisningen sker på engelska och campuset är väldigt internationellt, med studenter från runtom i världen. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta internationella kontakter.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Reportage

Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Culinary Arts Academy, Switzerland

Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.

William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Culinary Arts Academy, Switzerland

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.

Culinary Arts Academy, Switzerland
Levi Nikitin - Route Cantonale 51
CH-1897 Le Bouveret

Culinary Arts Academy Switzerland - Prestigefulla kock- och konditorutbildningar

Letar du efter en spännande kock- eller konditorutbildning? Culinary Arts Academy, Switzerland har några av världens främsta kock-och konditorutbildningar. Deras utbildningar är för studenten som vill bli stjärnkock internationellt eller jobba som konditor på några av världens främsta restauranger. Vill du få en...

Läs mer om Culinary Arts Academy, Switzerland och visa alla utbildningar.

Highlights