Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Culinary Arts Academy, Switzerland
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Le Bouveret
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Jan, Apr, Juli, Okt - varje år - Le Bouveret

Videoreportage

Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Läs en Kockutbildning i världsklass!

Culinary Arts Academy Switzerland har en av världens främsta kockutbildningar på kandidatnivå. Här studerar unga, ambitiösa studenter som brinner för att laga mat och för hantverket som det innebär att bli en bra kock. Inga förkunskaper krävs för att gå programmet, det som krävs är godkända gymnasiebetyg och passion för matlagning.

Utveckla din kreativitet i köket - Läs en högklassig kockutbildning

Culinary Arts Academy samarbetar med några av världens främsta hotell och restauranger. Med vårt unika upplägg där studenten ges möjligheten att göra två betalda praktikterminer på 6 månader styck ges studenten inte bara de teoretiska kunskaperna utan även de praktiska färdigheterna som krävs för att bli en framgångsrik kock. 

Genom denna högklassiga kockutbildning får du möjlighet att utveckla din kreativitet och förmåga att jobba i team samt skapa en helt egen identitet inom den kulinariska världen.

Kockutbildningens upplägg:

Under de första två åren har du två terminer (totalt ett år) internationell praktik. Detta, i kombination med de teoretiska kunskaper du får på skolan, ger dig möjlighet att skapa en mycket framgångsrik karriär som fine-dining kock. Efter avslutad kockutbildning har du: 

  • Ett års arbetslivserfarenhet
  • Två rekommendationsbrev
  • En Kandidatexamen från Storbritannien
  • En Kandidatexamen från Schweiz

Med andra ord har du ett mycket attraktivt CV direkt efter avslutade studier!

Praktikterminerna under din kockutbildning

Praktikterminerna garanteras av skolan och du kan göra dem var som helst i världen, dock ska din första praktiktermin göras i Schweiz. Många studenter väljer USA, Dubai, Shanghai, London eller liknande, helt beroende på intresse. Detta ger dig mycket när du ska ut i arbetslivet och påbörja din internationella karriär som stjärnkock!

Några av de restaurangerna som våra studenter gör sin praktik på är: 

Efter utbildningen - En internationell karriär inom en av världens snabbast växande branscher!

En student som studerat Culinary art academys kockutbildning och kvalificerat sig för en Bachelor kan förvänta sig en position i ett kök på ett 4-5-stjärnigt hotell eller i en lyxrestaurang. Du har även all teoretisk kunskap för att snabbt kunna klättra till en chefsposition om det är just din ambition. 

Culinary Arts Academy's rekryteringsexperter hjälper dig med att hitta praktikplatser och jobb efter utbildningen. Detta görs genom skolans internationella rekryteringsforum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden.

För mer information om Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Culinary Arts Academy, Switzerland?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav: För att kunna ansöka till kockutbildningen krävs godkända gymnasiebetyg. Culinary Arts Academy Switzerland hjälper dig med ansökan och guidar dig genom hela processen. Skolans studievägledare finns på plats i Sverige och det är enkelt att få rådgivning och hjälp med ansökan direkt från dem. Du behöver också:

  • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B eller godkänt betyg i Engelska 6 från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
  • CV och personligt brev
  • Kopia på giltigt pass

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning
Sen ansökan accepteras: I mån av plats

Examen, diplom m.m.

Efter avslutade studier erhåller studenten en Ackrediterad Kandidatexamen i Culinary Arts (kockutbildning). Examen ges av Culinary Arts Academy men ackrediteras även av University of Derby i England. Detta ger studenten möjligheten att läsa en Magister examen efter avslutade studier. 

En välutbildad kock har inte endast de praktiska färdigheterna som krävs i köket, utan är även en bra ledare. Därför läggs mycket fokus på ledarskap i denna utbildning och en färdigutbildad student har alla förutsättningar att bli en bra "Executive Chef" i framtiden. 

Kostnader

Culinary Arts Academy Switzerland tar ut en terminsavgift som inkluderar helpension. Utbildningen berättigar till studiemedel vilket gör det extra förmånligt för svenska studenter som väljer att finansiera sina studier med CSN. Nu erbjuds även attraktiva stipendium som går att söka genom att ta kontakt med skolans studievägledare. 

Culinary Arts Academy Switzerland förstår att varje student är unik och att förmågan att finansiera studierna skiljer sig åt från student till student. I skolans initila studierådgivningssamtal går man igenom hur andra studenter finansierat sina studier, hur mycket du kan få från CSN och hur mycket du behöver betala ur egen ficka. 

Kontakta Culinary Arts Academy Switzerland för mer information om kostnader och finansiering. 

Culinary Arts Academy, Switzerland

Culinary Arts Academy Switzerland - Prestigefulla kock- och konditorutbildningar

Letar du efter en spännande kock- eller konditorutbildning? Culinary Arts Academy, Switzerland har några av världens främsta kock-och konditorutbildningar. Deras utbildningar är för studenten som vill bli stjärnkock internationellt eller jobba som konditor på några av världens främsta restauranger. Vill du få en...


Läs mer om Culinary Arts Academy, Switzerland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy, Switzerland

Levi Nikitin - Route Cantonale 51
CH-1897 Le Bouveret

Reportage

Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen från Culinary Arts Academy, Switzerland, fyll i följande uppgifter: