Visa studentum.se som: Mobil

Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Culinary Arts Academy, Switzerland
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Le Bouveret
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Jan, Apr, Juli, Okt - varje år - Le Bouveret

Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Kockutbildning, Culinary Arts Academy

Läs en Kockutbildning i världsklass!

Culinary Arts Academy Switzerland har en av världens främsta kockutbildning på kandidatnivå. Här studerar unga, ambitiösa studenter som brinner för att laga mat och för hantverket som det innebär att bli en bra kock. Inga förkunskaper krävs för att gå programmet, det som krävs är godkända gymnasiebetyg och passion för matlagning.

Utveckla din kreativitet i köket - Läs en högklassig kockutbildning

Culinary Arts Academy samarbetar med några av världens främsta hotell och restauranger. Med vårt unika upplägg där studenten ges möjligheten att göra två betalda praktikterminer på 6 månader styck ges studenten inte bara de teoretiska kunskaperna utan även de praktiska färdigheterna som krävs för att bli en framgångsrik kock. 

Genom denna högklassiga kockutbildning får du möjlighet att utveckla din kreativitet och förmåga att jobba i team samt skapa en helt egen identitet inom den kulinariska världen.

Kockutbildningens upplägg:

Under de första två åren har du två terminer (totalt ett år) betald praktik. Detta, i kombination med de teoretiska kunskaper du får på skolan, ger dig möjlighet att skapa en mycket framgångsrik karriär som fine-dining kock. Efter avslutad kockutbildning har du: 

  • Ett års arbetslivserfarenhet
  • Två rekommendationsbrev
  • En bachelorexamen från USA
  • En bachelorexamen från Schweiz

Med andra ord har du ett mycket attraktivt CV direkt efter avslutade studier!

Praktikterminerna under din kockutbildning

Praktikterminerna garanteras av skolan och du kan göra dem var som helst i världen, dock ska din första praktiktermin göras i Schweiz. Många studenter väljer USA, Dubai, Shanghai, London eller liknande, helt beroende på intresse. Detta ger dig mycket när du ska ut i arbetslivet och påbörja din internationella karriär som stjärnkock!

Några av de restaurangerna som våra studenter gör sin praktik på är: 

Efter utbildningen - En internationell karriär inom en av världens snabbast växande branscher!

En student som studerat Culinary art academys kockutbildning och kvalificerat sig för en Bachelor kan förvänta sig en position i ett kök på ett 4-5-stjärnigt hotell eller i en lyxrestaurang. Du har även all teoretisk kunskap för att snabbt kunna klättra till en chefsposition om det är just din ambition. 

Culinary Arts Academy's rekryteringsexperter hjälper dig med att hitta praktikplatser och jobb efter utbildningen. Detta görs genom skolans internationella rekryteringsforum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden.

För mer information om Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav: För att kunna ansöka till kockutbildningen krävs godkända gymnasiebetyg. Culinary Arts Academy Switzerland hjälper dig med ansökan och guidar dig genom hela processen. Skolans studievägledare finns på plats i Sverige och det är enkelt att få rådgivning och hjälp med ansökan direkt från dem. Du behöver också:

  • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
  • CV och personligt brev
  • Kopia på arbetsreferenser
  • Kopia på giltigt pass

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning
Sen ansökan accepteras: I mån av plats

Examen, diplom m.m.

Efter avslutade studier erhåller studenten en Ackrediterad Kandidatexamen i Culinary Arts (kockutbildning). Examen ges av Culinary Arts Academy men ackrediteras även av University of Derby i England. Detta ger studenten möjligheten att läsa en Magister examen efter avslutade studier. 

En välutbildad kock har inte endast de praktiska färdigheterna som krävs i köket, utan är även en bra ledare. Därför läggs mycket fokus på ledarskap i denna utbildning och en färdigutbildad student har alla förutsättningar att bli en bra "Executive Chef" i framtiden. 

Kostnader

Culinary Arts Academy Switzerland tar ut en terminsavgift som inkluderar helpension. Utbildningen berättigar till studiemedel vilket gör det extra förmånligt för svenska studenter som väljer att finansiera sina studier med CSN. Nu erbjuds även attraktiva stipendium som går att söka genom att ta kontakt med skolans studievägledare. 

Är du orolig för CSNs ändringar till ett mindre förmånligt studiemedelsystem för studier utomlands? Vi vet hur viktigt CSNs studiestöd är och anpassar oss därför helt och hållet till dessa ändringar för att du som student inte skall påverkas. Gör en intresseanmälan eller kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan finansiera dina studier på ett förmånligt sätt.

Culinary Arts Academy Switzerland förstår att varje student är unik och att förmågan att finansiera studierna skiljer sig åt från student till student. I skolans initila studierådgivningssamtal går man igenom hur andra studenter finansierat sina studier, hur mycket du kan få från CSN och hur mycket du behöver betala ur egen ficka. 

Kontakta Culinary Arts Academy Switzerland för mer information om kostnader och finansiering. 

Culinary Arts Academy, Switzerland

Culinary Arts Academy, Switzerland

Letar du efter en spännande kock- eller konditorutbildning? Culinary Arts Academy, Switzerland har några av världens främsta kock-och konditorutbildningar. Deras utbildningar är för studenten som vill bli stjärnkock internationellt eller jobba som konditor på några av världens främsta restauranger. Vill du få en...


Läs mer om Culinary Arts Academy, Switzerland och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Culinary Arts Academy, Switzerland

Culinary Arts Academy, Switzerland

Levi Nikitin - Route Cantonale 51
CH-1897 Le Bouveret

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Hannes Sinkkonen
(5)
Jag valde denna skola efter att jag varit å besökt, under besöket fick vi laga mat med riktigt duktiga kockar och äta god mat i skolans fine dining restaurang. När jag började kändes allt nytt som en riktigt rolig utmaning, de bästa jag vet med att vara här är att man lär sig så otroligt mycket om andra kulturer och deras sätt att laga mat på, m...
Visa mer
Mengxi Li
(5)
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen från Culinary Arts Academy, Switzerland, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: