Universitets- & högskoleutbildning

Bachelor’s Degree in Culinary Arts

Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
juli 2024 (+8 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
juli 2024 (+8 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Kommande starter

Välj mellan 8 startdatum

juli 2024

 • Klassrum
 • Schweiz

augusti 2024

 • Klassrum
 • Schweiz

september 2024

 • Klassrum
 • Schweiz

november 2024

 • Klassrum
 • Schweiz

januari 2025

 • Klassrum
 • Schweiz

februari 2025

 • Klassrum
 • Schweiz

april 2025

 • Klassrum
 • Schweiz

maj 2025

 • Klassrum
 • Schweiz

Om utbildningen

3-årig BA Dual Degree in Culinary Arts

BHMS Business & Hotel Management School har tillsammans med Robert Gordon University (RGU) designat en snabb BA-examen i Schweiz utan att kompromissa med kvaliteten.

BHMS BA i Culinary Arts-programmet är speciellt utformat för unga vuxna som vill utveckla en karriär inom gastronomiområdet. Programmet erbjuder studenter utökad praktisk och professionell kompetensutbildning inom detta område, så att de kan ta upp givande examensbefattningar. Det gynnar också människor som vill skaffa den nödvändiga specialkunskapen när de överväger att öppna sitt eget kulinariska eller cateringföretag. Studenter med lämpliga kvalifikationer kan komma in på programmet under det tredje året.

Varaktighet: 36 månader

För mer information om Bachelor’s Degree in Culinary Arts, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningskrav:

 • Gymnasieexamen
 • IELTS 5.0 eller motsvarande
 • Minst 17 år

För dem som inte uppfyller kravet på engelska erbjuder vi ett 10-veckors University English Foundation-program som är en intensivkurs designad för gästfrihets- och kulinariska konststudenter - grund- eller forskarnivå.

Praktik

BHMS erbjuder praktisk branschutbildning

Varje termin följs av en praktikplats i en noggrant utvald schweizisk verksamhet. Denna betalda möjlighet ger studenterna värdefull arbetslivserfarenhet inom branschen, där de tillämpar de färdigheter de lärt sig under de föregående sex månaderna i skolan. BHMS tillhandahåller en dedikerad branschutbildningskoordinator för att stödja studenterna under hela deras utbildning. För att kvalificera sig för detta stöd måste studenterna uppfylla vissa kriterier, såsom goda betyg och närvaro. Löner för praktiken förhandlas mellan arbetsgivaren och Federal Employee Union, med den nuvarande värde på CHF 2 303 per månad brutto. Efter avdrag kan studenterna förvänta sig en genomsnittlig nettoinkomst på mellan CHF 1 200 och CHF 1 400 per månad.

Letar du efter internationell exponering?

BHMS kan hjälpa dig att uppnå detta mål med vårt globala nätverk av praktikmöjligheter på destinationer som Maldiverna, Miami, Paris, Singapore och Berlin. BHMS-placeringskontor arbetar nära varje student inom de första två veckorna av deras ankomst för att diskutera deras praktikpreferenser och den typ av företag de vill arbeta för, antingen i Schweiz eller utomlands.

BHMS är engagerat i att hjälpa dig att uppnå dina drömmar om en sexmånaders praktik på en tropisk ö på Maldiverna eller andra spännande destinationer. Vårt nätverk av internationella placeringsbyråer är specialiserade på att placera examensstudenter i Europa, Asien och Nordamerika och erbjuder karriär- och placeringsstödsmöjligheter för BHMS-examensstudenter. Dessutom erbjuder BHMS karriärs dagar för arbetsgivare att rekrytera direkt på campus och vi deltar i många karriärmässor för att exponera våra examensstudenter för globala karriärmöjligheter. Med BHMS är världen ditt ostron!

Kostnader

Upplev en internationell utbildning - Fullt finansierad av CSN

På BHMS förstår vi den ekonomiska börda som följer med att bedriva högre utbildning. Det är därför vi erbjuder en fullt finansierad internationell upplevelse som täcker alla kostnader som är förknippade med att studera på vår prestigefyllda skola. Ditt CSN-lån täcker mat och boende på vårt vackra campus, vilket ger en miljö som främjar lärande och en livlig gemenskapsatmosfär, undervisning och sjukförsäkring.

Utbildningen är fullt ackrediterad och berättigad till studiestöd genom CSN:s studiemedel. Med detta ekonomiska stöd kan du fullfölja dina utbildnings drömmar med tillförsikt, i vetskap om att dina utgifter täcks. Vårt team är tillgängligt för att ge ytterligare information och svara på alla frågor du kan ha, så tveka inte att fylla i intresseanmälans formuläret. Upptäck en utbildning i världsklass med BHMS, helt finansierad av CSN.

Kursinnehåll

Diplom: Culinary Arts (år 1)

Detta förstaårsprogram introducerar potentiella studenter till den underbara världen av kulinarisk och livsmedelsproduktion. Den lär ut grundläggande matproduktionstekniker och låter eleverna förstå vilka krav industrin kräver från framtida kulinarer. Den här grundkursen förbereder studenterna för sin första praktik i ett storkök och kommer att tillåta dem att utveckla självförtroendet, teamwork-förmågan, kunskaperna och färdigheterna för att överleva i det liv och rörelse i ett stort, fullt fungerande kök.

Efter det framgångsrika slutförandet av 6-månaders diplomstudier kvalificerar studenterna för en 4-6 månaders betald praktik i en av de många välkända schweiziska matställena.

Högre examen: Culinary Arts (År två)

Det andra året till BA i kulinarisk konst består av en intensiv studieperiod på 6 månader på BHMS campus i Luzern, Schweiz och en praktisk betald industriutbildningsperiod på 4-6 månader i den schweiziska eller internationella besöksnäringen.

Detta program bygger på studentens grundläggande förståelse för internationella kulinariska principer som erhållits på diplomnivå. Eleverna kommer att utforska europeiska och etniska kök genom att förbereda ett brett utbud av recept inklusive typiska aptitretare, fisk, vegetariska, huvudrätter och bakverk och desserter. Studenterna kommer också att lära sig kommunikations- och ledningsförmåga, ledarskap och teamarbete samt gästrelationer.

Efter att ha avslutat 6 månaders avancerade diplomstudier, kvalificerar studenterna för 4-6 månaders betald praktik i en av många välkända schweiziska matställen.

BA-examen: Culinary Arts (år tre)

Det tredje året av det 3-åriga Bachelor of Arts-programmet, BA Culinary Arts, är baserat på en intensiv studieperiod på över 20 veckor på BHMS campus i Luzern, Schweiz och en 3-6 månaders arbetslivserfarenhet i en schweizisk eller internationell plats.

Det tredje och sista året, som leder till BA i kulinarisk konst, bygger på elevernas befintliga kulinariska kompetenser och erfarenhet och fördjupar och finslipar praktiska, ledarskaps- och affärsfärdigheter.

Höjdpunkterna i detta tredje årsprogram inkluderar interdisciplinära förvaltningsmatserviceverksamheter inklusive: kundservice, resursplanering och förvaltning, utveckling av nya produkter, molekylär matlagning, teknologitillämpningar och ledning av team i kökslabben. Dessutom ger programmet en solid grund inom en mängd olika kompetensområden, innan studenterna går vidare till sin slutliga branschplacering och doktorandpositioner.

Reportage

Våga flytta utomlands för att studera och skapat vänner för livet över hela världen

Intervju med Carl som har studerat Bachelor i Global business management på BHMS.

- Det som fick mig att ansöka till BHMS är att jag var ute efter en internationell skola som hade ett bra upplägg med både praktik och studier. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bachelor’s Degree in Culinary Arts

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nationality *

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Business & Hotel Management School
Baselstrasse 57
6003 Lucerne

B.H.M.S. Switzerland

Är du intresserad av att starta en fantastisk internationell karriär i gästfrihetens hemstad? Då är BHMS det rätta valet för dig! Business & Hotel Management School är ett schweiziskt universitet baserat i staden Luzern. BHMS har ett urbant campus i...

Läs mer om Business & Hotel Management School och visa alla utbildningar.

Highlights