Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Bachelor of Business Administration in Hospitality Management

Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Jan, Apr, Juli, Okt - varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
3 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Jan, Apr, Juli, Okt - varje år se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Studera Business management i Schweiz

HIM-Business school anses som en av världens främsta business management skolor. 

Utbildningen är på totalt tre år med 1,5 års heltidsstudier, 1,5 års praktik och motsvarar ett bachelorprogram/kandidatprogram i ekonomi. Du har dessutom möjlighet att välja ett huvudämne inom Marketing, Finance, Human Resources eller Luxury Business. 

Denna utbildning passar perfekt för morgondagens ledare inom business management och för dig som vill fokusera mer på den administrativa sidan av att driva ett hotell, en restaurang eller en resort. 

Betald praktik inom business management!

Bo granne med Empire State Buildning i New York eller känna pulsen på Londons gator? Under de första två åren ingår två terminer (totalt ett år) betald praktik. Praktikterminerna garanteras av skolan och du är fri att göra dem vart du vill i världen. HIM:s rekryteringsexperter hjälper dig att hitta praktikplats efter ditt intresse. Detta ger dig den praktiska erfarenheten som behövs för att, direkt efter dina studier, starta en framgångsrik karriär inom business management!

SEG´s International Recruitment Forum som erbjuds exklusivt till studentern på SEGs skolor är ett av världens största rekryteringsevent för studenter. Statistiken talar sitt tydliga språk: 

Efter 3 år på HIM i Schweiz får du:

 • 1 års betald arbetslivserfarenhet från väletablerade hotell världen över
 • 2 rekommendationsbrev
 • 1 bachelorexamen från USA (3 år)
 • 1 bachelorexamen från Schweiz (3 år)

Vad kan jag bli efter utbildningen inom business management?

När du studerat till en Bachelor's degree (3 år) på HIM – business school kan du arbeta på världsledande företag världen över. HIM:s rekryteringsexperter hjälper dig att hitta jobb efter utbildningen. Detta görs genom skolans internationella rekryteringsforum (IRF) och genom löpande vägledning under studietiden. 

Efter avklarad examen från HIM är man mycket eftertraktad. Som student vid SEGs skolor får man inte "ett" jobb efter avslutade studier, man får "RÄTT" jobb inom business  management. 

För mer information om Bachelor of Business Administration in Hospitality Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Jan, Apr, Juli, Okt - varje år

 • Klassrum
 • Montreux

Varför välja HIM – Business school?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav:

 • Lägsta ålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: E i Engelska 6 eller VG i Engelska B från gymnasiet eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT) som erbjuds gratis av skolan. 
 • Godkända gymnasiebetyg
 • CV och personligt brev
 • Kopia på giltigt pass

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning

Sen ansökan accepteras: I mån av plats

Generell ansökningsinformation: Ansökan sker med skolans studievägledare på plats i Sverige som hjälper varje enskild student personligen med samtliga ansökningshandlingar.

Examen, diplom m.m.

Poäng: 180 ECTS. Examen: Bachelor in Business Administration in Hospitality Management and Finance/Marketing/Human Resource Management

Efter avslutat proram har du:

 • Ett års arbetslivserfarenhet
 • Två rekommendationsbrev
 • En bachelorexamen från USA
 • En bachelorexamen från Schweiz
 • Ett diplom från AHLA-American Hotel and Lodging Association

Kostnader

Hotel Institute of Montreaux tar ut en terminsavgift som inkluderar helpension. Utbildningen berättigar till studiemedel vilket gör det extra förmånligt för svenska studenter som väljer att finansiera sina studier med CSN. Det finns även attraktiva stipendier att söka. 

Skolan förstår att varje student är unik och att förmågan att finansiera studierna skiljer sig från student till student. I det initiala studierådgivningssamtalet går skolan igenom med dig hur andra har finansierat sina studier, hur mycket du kan få från CSN och hur mycket du behöver betala ur egen ficka.

Kontakta Hotel Institute of Montreaux för mer information om kostnader och finansiering. 

Reportage

Hotellstudier för en karriär bortom hotellbranschen

HIM – Business school

När jag började studera vid HIM - Business school visste jag inte exakt vad jag ville göra, och jag ändrar mig fortfarande då och då. Men det som är utmärkt med studierna vid HIM är att de utrustar dig med mångsidiga färdigheter som kan tillämpas i så många olika branscher. När allt kommer omkring vill alla företag erbjuda sina kunder en angenäm upplevelse, och hotellstudier handlar ju om det.

Schweizisk utbildning, amerikansk praktik och en värld full av möjligheter

HIM – Business school

Jag har alltid varit fascinerad av kulturen och den spektakulära naturen i USA. Jag har besökt USA några gånger och njutit av både stadsområden som New York och Miami samt naturens underverk som Niagarafallen. Nu vill jag uppleva hur det skulle vara att bo där som en vanlig invånare. Och framför allt vill jag förstå hur yrkeskulturen skiljer sig åt där, fast den här gången – från en arbetstagares synvinkel och inte från en konsuments synvinkel.

Norska Kristins väg till topputbildning i Schweiz

HIM – Business school

Kristin kommer från en liten stad i västra Norge och hade inte mycket tidigare erfarenhet av hotell management. Hon var därför lite orolig för att passa in på det prestigefyllda HIM - Business school. Nu när hon har påbörjat sina studier säger Kristin att universitetet välkomnar människor med alla typer av personligheter och kulturella och yrkesmässiga bakgrunder. Men en sak som alla studenter har gemensamt är att de har en stark passion för besöksnäringen.

Valde utbildning efter att ha byggt upp en karriär i flera år

HIM – Business school

Den här veckan pratade vi med en ambitiös blivande hotellchef. Med sex års arbetslivserfarenhet i bagaget bestämde sig May för att pausa arbetet och börja studera för att lyfta sin karriär och få fler yrkesmässiga möjligheter. Nu studerar hon vid HIM – Business school och gör för närvarande praktik på ett lyxigt femstjärnigt hotell i Förenade Arabemiraten och kunde inte vara mer nöjd med sitt val. I den här intervjun svämmar May över om sitt engagemang för lärande, studentaktivism och spännande framtida karriärmöjligheter efter examen.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Bachelor of Business Administration in Hospitality Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emelie Sörensen
07 dec 2020

För den här recensionen ville jag ge HIM en anteckning på 5/5 av olika skäl som jag ska prata om.För det första är studiemiljön riktigt bra: Montreux är en vacker stad där du en...

Visa mer
4/5
Joel
12 nov 2020

Jag sätter fyra poäng, studierna är uppdelat på ett grymt sätt som sätter prov på mig och lärarna är en av höjdpunkterna då dem flesta har flertal år erfarenhet inom vad de lär ...

Visa mer
5/5
Gustav Lundberg
24 aug 2020

Skola med sjöutsikt utöver Geneve sjön med fantastiska vyer över broccoli gröna berg på sommaren och snöfyllda bergstoppar på vintern. Montreux är en suverän studentstad med all...

Visa mer
HIM – Business school
Avenue des Alpes 27
CH-1820 Montreux

Studera Business management i Schweiz

HIM-Business school anses som en av världens främsta business management skolor.  Utbildningen är på totalt tre år med 1,5 års heltidsstudier, 1,5 års praktik och motsvarar ett bachelorprogram/kandidatprogram i ekonomi. Du har dessutom möjlighet att välja ett huvudämne inom Marketing, Finance, Human Resources...

Läs mer om HIM – Business school och visa alla utbildningar.

Highlights