Visa studentum.se som: Mobil

Internationell Transportlogistiker

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Västerås
Längd: 400 YH-poäng, 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan

Internationell Transportlogistiker

Internationell transportlogistiker

Jobba med framtidens transport- och logistiklösningar i internationella sammanhang!

Transport- och logistikbranschen expanderar och förändras ständigt. Varumarknaden blir alltmer global och behovet av flexibla, ekonomiska och miljövänliga transporter ökar ständigt. Som transportlogistiker arbetar du i ett högt tempo med att organisera och arrangera transporter på ett så effektivt och lönsamt sätt som möjligt. Du jobbar alltid efter olika miljö och säkerhetsaspekter samt strävar efter att din kund alltid är nöjd. 

Att arbeta som internationell transportlogistiker passar dig som är en problemlösare med logiskt tänkande. Du kommer att arbeta med många samarbetspartners vilket gör det viktigt att du är kommunikativ, öppen och har ett servicetänk. För att lyckas i rollen som internationell transportlogistiker bör du kunna kommunicera väl på både svenska och engelska, skriftligen såväl som muntligen.

Efter din examen från Teknikhögskolans utbildning Internationell transportlogistiker kan du arbeta som transportlogistiker, transportledare, transportplanerare eller speditör. Efter avslutad utbildning har du mycket efterfrågad kompetens eftersom anställningsbehovet i branschen är stort är chanserna till jobb efter examen är mycket goda.

Efter examen

Utbildningen leder till att du självständigt kan arbeta med hela transportförsörjningskedjan med att analysera och effektivisera befintliga transportupplägg. Du kan genomföra transportuppdrag med god lönsamhet och låg felfrekvens. Likaså kan du tolka juridiska dokument och tillämpa lagar och bestämmelser som är relevanta för transportområdet. Dessutom kan du tillämpa managementkoncept som Supply Chain och LEAN.

Du kommer även att ha kompetens att värva samarbetspartners och vårda samarbetet med dessa i syfte att uppnå en win-win situation. LIA-perioderna, de delar av utbildningen som är förlagda på en arbetsplats, är mycket viktiga. Då omsätter du dina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter och blir redo för arbeten inom logistikbranschen. 

För mer information om Internationell Transportlogistiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning.

Formella behörighetskrav

 • Minst betyget E (Godkänt) i Ma2 (B), Eng 6 (B) samt Sv 2 (B) eller motsvarande.
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet om heltid.
 • Minst betyget E (Godkänt) i gymnasiekurserna Logistik 1 och 2 samt Transport och spedition (se preparandkurs på Teknikhögskolan), alternativt minst två års arbetslivserfarenhet om heltid inom logistik, spedition, transport, lagerarbete eller motsvarande.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en Yrkeshögskoleexamen

Utbildningens innehåll

 • Branschengelska
 • Examensarbete
 • Godshantering
 • Grön logistik och kvalitet
 • Internationell handel
 • Internationell transport-ekonomi
 • Internationella transportsystem
 • IT-logistik
 • Kommunikation och försäljning
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Supply chain management
 • Transportekonomi betalningssystem
 • Transportjuridik
 • Transportledning
 • Tullklarering

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Internationell Transportlogistiker.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av studenterna jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du utbildningar inom IT, teknik och konstruktion. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla YH-utbildningar ingår LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera dina kunskaper i yrkesrollen ute på fält.

Som student på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Beskrivning och boende

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook