Visa studentum.se som: Mobil

CAD-konstruktör inom mekanik

Teknikhögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Startdatum: Höst 2018 - Stockholm
Sista ansökan: 2018-05-15

CAD-konstruktör inom mekanik

CAD konstruktör

Bli CAD-konstruktör - ett kreativt arbete inom tillverkningsindustrin

Produktutvecklingen är intensiv i alla branscher, så även inom tillverkningsindustrin. Arbetsmarknaden söker efter dig med uppdaterade kunskaper i att arbeta med problemlösning i industriella produktutvecklingsprocesser och med vana att arbeta i 3D-miljöer. Denna utbildning är utformad för att fylla det behovet.

Företagen söker kompetent personal med god förståelse för hela produktutvecklingsprocessen. Under utbildningen lär du dig därför att knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens. Tyngdpunkten ligger på användandet av avancerade CAD-system, men du får också en grundläggande förståelse för konstruktionsteknik och design.

Vad kan jag arbeta som?

En fullföljd utbildning resulterar i en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och öppnar många olika möjligheter till anställning. Exempel på arbeten som utbildningen leder till är ritare, konstruktör och teknisk säljare. Längre fram i karriären väntar utmaningar som produktutvecklare, metodutvecklare och projektledare.

Utbildningens mål

Efter utbildningen kan du knyta samman funktion, design och konstruktion för att sedan förena dessa moment med ekonomiska förutsättningar och teknisk kompetens. Dessutom blir du väl förtrogen med de mest förekommande CAD- och PDM-systemen av senaste version. Du får även kunskap inom de senaste teknikerna vad gäller konstruktion för att möta kraven på vad ett modernt konstruktionsarbete innebär. Under utbildningen kombineras teori och praktik så att du snabbt ges möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper till praktiska tillämpningar.

För mer information om CAD-konstruktör inom mekanik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. på teknikhogskolan.se/preparandkurser hittar du samtliga kurser bl.a. CAD 1, Svenska 2 och Engelska 6. 

Formella behörighetskrav

 • Behörighet till utbildning inom yrkeshögskolan enligt 3 kap. 1§ i förordningen om yrkeshögskolan, vilket innebär gymnasieexamen 
  eller motsvarande.
 • Särskilda behörighetskrav är godkända betyg i ämnena Matematik 3 b eller c (Ma C), Svenska 2 ( Sv B), Engelska 6 (Eng B) samt CAD 1 (CAD A) eller motsvarande.

Utbildningens innehåll

 • CAD (NX och Solidworks

 • Examensarbete

 • Konstruktionsberäkningar

 • Lärande i arbete 1 och 2

 • Maskinelement

 • Miljö LCA och kvalitet

 • PLM/PDM

 • Produktutveckling och projektekonomi

 • Ritteknik och geometrisäkring

 • Tillverkning och produktionsteknik

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: CAD-konstruktör inom mekanik.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Teknikhögskolan - här får 9 av 10 av studenterna jobb direkt efter examen!

Hos Teknikhögskolan läser du utbildningar inom IT, teknik och konstruktion. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du vill ha en utbildning som gör dig efterfrågad på arbetsmarknaden, så är det här du ska studera!

Teknikhögskolan öppnade i Göteborg 2003 och finns idag på tio orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Teknikhögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Branschnära undervisning

Teknikhögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med arbetslivet. För att lyckas med detta, samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Teknikhögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmåga att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Praktiska case och praktik, LIA, under dina studier

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om du läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I nästan alla YH-utbildningar ingår LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig så förberedd som möjligt för arbetslivet genom att du har arbetsförlagt lärande ute på ett företag där du får praktisera dina kunskaper i yrkesrollen ute på fält.

Som student på Teknikhögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Teknikhögskolan!

Visa alla utbildningar med Teknikhögskolan

Beskrivning och boende

Kontaktuppgifter till Teknikhögskolan

Teknikhögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg


Teknikhögskolan Facebook